ÒPTICA I COMPLEMENTS

Les marques més importants del sector presenten les seves novetats i gama de models.
Els estands d’òptica estan situats de manera que tinguin una visió directe dels ocells de la llacuna de la Tancada i dels voltants per permetre “testar” els prismàtics i telescopis com si fossin al camp observant ocells.

 

Expositor Descripció
SWAROVSKI OPTIK – ESTELLER S.L. J. Esteller, SL porta més de 30 anys sent el distribuïdor exclusiu a Espanya i Portugal de prestigioses marques internacionals com SWAROVSKI OPTIK -marca de referència al món de l’òptica esportiva LEATHERMAN, MAGLITE o NALGENE.
NIKON Empresa líder en fotografia i òptica amb l’última tecnologia en càmeres fotogràfiques, prismàtics, telescopis d’observació i telèmetres làser.
DISEFOTO Disefoto distribueix a Espanya equipament fotogràfic, de vídeo i d’observació d’ocells de les marques MANFROTTO, GITZO, KITE OPTICS, LEICA i PHOTTIX, entre altres.
VORTEX Una marca líder en binocles i telescopis amb un ampli ventall de productes per a satisfer tots els diferents nivells de qualitat. Gràcies a la seva garantia VIP, si mai tens un problema, VORTEX es farà càrrec del teu material i et donarà una solució sigui quina sigui la causa del problema.
ZEISS – EXCOPESA Zeiss – Excopesa ofereix a l’observador expert i en general a tothom que li agradi la natura i les activitats a l’aire lliure, els productes amb millors prestacions òptiques: prismàtics i telescopis terrestres amb la tecnologia més avançada del mercat.
BUSHNELL Productes d’òptica esportiva i outdoor: prismàtics, telescopis terrestres, càmeres de foto-trampeig, GPS i Imageview (prismàtics + fotografia).
DUGOPA S.A. (KOWA- GIOTTOS) Dugopa és importador i distribuïdor des de 1940 de productes fotogràfics dels fabricants líders mundials. Al seu stand es presentaran els prismàtics i telescopis de la prestigiosa marca nipona KOWA i els trípodes de GIOTTOS.
OPTICRON binoculares, telescopios y complementos Binocles, monocles, telescopis, trípodes, equips de telefotografia i digiscoping i accessoris. L’esperit de l’empresa és oferir la millor solució pels amants de la natura, amb independència de l’edat, pressupost o experiència, proporcionant la millor combinació de qualitat, elecció i valor acompanyat d’un excepcional servei al client.
DIGISCOPING ADAPTERS Empresa especialitzada en adaptacions per a fotografia amb més de 20 anys donant solucions. Especialitzada en tècniques de fotografia com el digiscoping o l’alta velocitat. Dissenyem els nostres productes adaptats específicament per a les principals marques del mercat: Canon, Nikon, Panasonic, Zeiss, Swarovski, Leica, Kowa entre moltes altres. També oferim kits complets de fotografia i digiscoping.
VANGUARD Vanguard és un fabricant internacional d’accessoris fotogràfics i per a la observació, amb més de 30 anys d’experiència, desenvolupant productes de qualitat contrastada que ofereixen solucions a qualsevol nivell d’exigència per part dels nostres clients.
STEINER – TAMRON Objectius, prismàtics i accessoris per a fotografia i observaciñó de la fauna i flora. A l’estand s’exposaran el objectius fotogràfics de Tamron, els prismàtics Steiner, les maletes estanques Peli, els arnesos Cotton Carrie i els, flashos Metz.
PENTAX – SIGMA Reflecta distribueix a Espanya equipament fotogràfic outdoor i d’observació d’ocells de les marques PENTAX i SIGMA. A l’estand s’exposaran els prismàtics, telescopis i les càmeres reflex i compactes Pentax, i els objectius per rèflex digitals Sigma.
ORYX A la Botiga de l’Amant de la Natura compartim la teva afició i t’oferim el consell expert sobre la millor selecció de prismàtics i telescopis del mercat. A l’estand d’ORYX hi trobaràs tots els models exposats a la secció d’òptica de la fira juntament amb complements per a fotografia i digiscoping, suports especials, fundes i corretges, etc…

 
 

LLIBRES

ORYX, la llibreria més gran de llibres d’història natural al nostre país, prepara una molt àmplia representació de llibres de totes les especialitats naturalistes. Hi ha també estands propis de les editorials especialitzades en aquesta temàtica.

 

Expositor Descripció
LYNX Presentació del primer volum del “HBW and BirdLife International Illustrated Checklist of the Birds of the World”. Demostració del HBW Alive, un nou recurs ornitològic a Internet que conté la informació actualitzada del Handbook of the Birds of the World (HBW), la gran enciclopèdia sobre els ocells del món: es mostraran les nombroses eines destinades a facilitar l’accés immediat a la informació i també a personalitzar el conjunt de l’obra a les preferències dels usuaris. A més d’una completa selecció d’altres llibres publicats per Lynx Edicions: les col·leccions del Handbook d’ocells i el de mamífers (HBW i HMW), guies d’identificació i monografies entre altres obres.
ORYX A la botiga de l’Amant de la Natura compartim la teva afició i t’oferim el consell expert sobre els més de 15.000 llibres d’història natural que pots sol·licitar a través de la nostra web. Al festival tindrem una extensa selecció de títols d’ornitologia i altres especialitats naturalistes per remenar i triar i gaudir de descomptes i ofertes especials!
GRUP DE RECERCA CIENTÍFICA TERRES DE L’EBRE El Grup de Recerca Científica* “Terres de l’Ebre” el formen una colla de persones que, per formació o per afició, s’interessen en l’estudi de la natura en general i del Massís del Port, en particular. Mestres, biòlegs, pagesos, farmacèutics, fusters,… des de tots els àmbits es pot treballar en i per al coneixement del medi que ens envolta.
Al seu estand també podreu trobar les seves publicacions:
“Plantes del Port II”, “Plantes del Port III”, “Roques del Port”, “Estrelletes de Mig Camí”, “Bolets del Port”, “Aus del Port”;…

 
 

CAIXES-NIU I MENJADORES

A l’estand d’ORYX, les dues marques europees més importants d’aquest material tenen un protagonisme especial.

 

Expositor Descripció
JACOBI JAYNE Descobreix les constants innovacions en productes per als ocells de jardí de JACOBI JAYNE. Menjadores fàcils de desmuntar i netejar, adequades per a diferents tipus de menjars o per a col·locar penjant de branques, al vidre d’una finestra o a una paret, així com tot tipus de complements. I les noves caixes niu de fusta de pi, amb un disseny excel·lent i construcció de qualitat!
SCHWEGLER Les caixes-niu de “ciment de fusta” són literalment caixes per a tota la vida i són les més recomanades pels especialistes de tot el món per ser les més eficaces i duradores. El material amb que estan fabricades conté més de ¾ parts de serradura de fusta, ciment, calç i altres additius per donar un millor aïllament, és resistent a l’atac dels picots i permet crear models de caixa de totes les formes possibles. En el festival tindrem desenes de caixes per a ocells, mamífers i insectes.
GRANA Menjar per a ocells silvestres especialment seleccionat i formulat per ser el més atractiu per als visitants de les nostres menjadores. Mallerengues pit-roigs, cotxes, caderneres, lluers, pardals i un llarg etcètera gaudiran d’un excel·lent recurs d’alimentació durant els mesos de tardor i hivern a les menjadores del nostre jardí. I també cucs deshidratats, menjar especial per a eriçons, boles i pastissos de llard,…
GARDEN BIRDS Empresa dedicada a la distribució de caixes niu i menjadores per a fauna silvestre així com a l’assessorament en control biològic de plagues i foment de la biodiversitat.

 
 

EQUIPAMENT

Compelments d’interès per als ornitòlegs, fotògrafs de natura, viatgers naturalistes, especialistes en papallones, caçadors de bolets,…
Càmeres de fototrampeig, reproductors de sons, detectors d’ultrasons, adaptadors per digiscoping, motxilles, aguaits, caçapapallones, material d’anellament,…

 

Expositor Descripció
ORYX A la Botiga de l’Amant de la Natura compartim la teva afició i t’oferim el consell expert sobre un ampli ventall de productes d’equipament pel naturalista. A l’estand d’ORYX hi trobaràs des de sistemes de gravació del cant d’ocells a material d’anellament, detectors d’ultrasons, càmeres de foto trampeig, material de camuflatge i aguaits, lupes de camp, adaptadors de digiscoping, etcètera.

 
 

TURISME DE NATURA I ALTRES PRODUCTES I SERVEIS PER A NATURALISTES.

Empreses i professionals especialitzats en serveis com guiatges, viatges naturalistes, hides per fotògrafs, allotjaments rurals especialitzats, webs temàtiques, revistes,…
 

Expositor Descripció
PHOTO LOGISTICS Photo Logistics és uns empresa de serveis al fotògraf de natura. Des dels seus més de 60 hides distribuïts a tot Espanya s’ofereix la possibilitat de fotografiar algunes de les espècies més emblemàtiques del Sud d’Europa. Entenem el desenvolupament rural i la conservació dels hàbitats i les espècies com parts del mateix procés.
WILD WATCHING SPAIN WILDWATCHING SPAIN (WWS) és una agència de viatges especialitzada en turisme d’observació i fotografia de fauna i natura en general amb activitats exclusives per tot Espanya i un creixent nombre de destinacions internacionals. WWS proposa activitats com l’observació i fotografia de gall fer a la Vall d’Aran (Lleida), l’observació de llop i ós bru a la serralada Cantàbrica i linx a Sierra Morena. Compte a més amb reserves fotogràfiques a Picos de Europa i a la Manxa Humida (llacuna del Tamariu-Toledo)
NATURAPROP Naturaprop és una iniciativa que neix en un entorn rural al Pla de l’Estany. Hem començat a establir una petita xarxa d’aguaits de fotografia i observació de fauna salvatge, amplis, comfortables i a l’abast de tothom. El primer, Can Teixó, obert des de l’estiu de 2014, ofereix la possibilitat única d’observar fauna nocturna, com ara teixons, guineus, genetes i gamarussos, així com ocells forestals com el durbec, el picot garser i molts d’altres. Integrat al bosc, dotat de sensors de moviment, il·luminació nocturna regulable, webcam, etc, Can Teixó respon tant a les necessitats dels millors fotògrafs com del públic familiar aficionat.
EXTREMADURA Extremadura es troba entre les destinacions turístiques més desitjats pels afeccionats a l’ornitologia i els amants de la natura de tot el món. És un territori popular a causa de la seva gran diversitat d’hàbitats, des de les altes muntanyes de Gredos a les planes de la Serena o Càceres i Trujillo, i la seva situació geogràfica estratègica dins de les rutes migratòries de moltes aus. Aquesta part d’Espanya és inoblidable gràcies a la seva flora, fauna, cultura i excel·lent gastronomia.
Un segell que garanteix la qualitat del teu viatge a Extremadura és el Club Birding in Extremadura, integrat per més de 70 socis: guies professionals, allotjaments, empreses turístiques, centres d’interpretació i entitats públiques.
ANDALUSIAN WILDERNESS Associació d’empreses turístiques per a observadors de fauna, flora i gea a Andalusia. Exposarà un ampli ventall d’excursions, allotjaments, rutes, esdeveniments, etcètera.
NAT MALLORCA Paraigües empresarial del turisme de natura a les Illes Balears. Informació sobre empreses de natura i de iniciatives públiques i privades de promoció del turisme de natura.
QUERCUS Revista mensual dedicada a l’estudi, l’observació i la defensa de la natura. Fundada al 1981, està a punt de complir 33 anys de camí. Tot un referent dins el sector de la premsa ambiental.
MUSEU DE LES TERRES DE L’EBRE El Museu, inaugurat el 2011 a partir de la renovació del Museu Comarcal del Montsià, és una de les principals entitats culturals del territori pels fons que reuneix -les col·leccions d’arqueologia, etnologia i natura-, pels serveis que presta -SET (Serveis Educatius i Turístics), SAM (Servei d’Atenció als Museus), Espai Multimèdia, mediateca, etc.- i pel conjunt d’activitats públiques, tècniques i de recerca que organitza setmanalment. El Museu i el SAM esdevenen una plataforma pública de difusió i gestió del patrimoni i, alhora, un centre de producció cultural al servei dels ciutadans de les Terres de l’Ebre i d’aquells que visiten les comarques del sud de Catalunya.
FOCUS ON MEDITERRANEAN WILDLIFE Focus on Mediterranean Wildlife és una empresa dedicada a oferir recursos als fotògrafs de la natura per tal que puguin aconseguir imatges de les espècies més emblemàtiques dels biòtops mediterranis. Totes les instal·lacions amb les que treballem estan vinculades a projectes de conservació dels hàbitats o de les espècies.
LA SABINA La Sabina ofereix serveis de guiatge i aguaits per fotografiar ocells. Venda en origen del conjunt de serveis, lligant d’aquesta manera la fotografia de fauna al desenvolupament rural i a la percepció dels ocells com un actiu, que afegeix potencial al territori.
AHERCA Viu una experiència única, observa el llop ibèric en total llibertat, aprèn a seguir el seu rastre, coneix a les persones que conviuen amb ell, els pobles pels quals campeja, gaudeix d’uns albes i capvespres en un paratge únic, en ple cor de la Serra de la Culebra… Ens veiem a la Serra! Després de la petjada del llop …

 
 

ORGANITZACIONS I ALTRES INSTITUCIONS

Els organitzadors del Festival i els col·laboradors institucionals són presents a la fira per explicar al públic les seves activitats i objectius. D’altres organitzacions i institucions relacionades amb la natura també són presents per venir a mostrar al públic del Festival la seva tasca.
 

Expositor
ORYX
INSTITUT CATALÀ D’ORNITOLOGIA
FUNDACIÓ CATALUNYA LA PEDRERA
PARC NATURAL DEL DELTA DE L’EBRE
PATRONAT DE TURISME DE LES TERRES DE L’EBRE
AJUNTAMENT D’AMPOSTA