QUÈ EN SABEM DE LES AUS MARINES?

Categories: noticia_home,noticies2016

Vincent BretagnolleConeixem els ocells que podem veure fàcilment als aiguamolls, a la muntanya, al desert, a la costa, però… què en sabem dels ocells que no podem veure des de la terra? Què en sabem dels ocells que viuen al mar? Són ocells molts particulars que passen la major part de la seva vida sobrevolant els mars i oceans, per això són una de les famílies d’aus més desconeguda per als ocellaires menys experimentats.

Per sort al DBF16 comptem amb la presència d’un expert en aquest camp. En Vincent Bretagnolle, juntament amb en Hadoram Shirihai, ha treballat en els darrers 12 anys en el que serà el manual més complet sobre un tipus determinat d’aus marines, els procel·lariformes. En la seva xerrada ens parlarà del seu Albatrosses, petrels and shearwaters of the world: a handbook to their taxonomy, identification, ecology and conservation”, pel que serà necessària la producció d’unes 2000 fotografies i quasi un centenar de dibuixos i que veurà la llum al 2020.

Vincent Bretagnolle treballa al Centre d’Estudis Biològics de Chizé, que forma part del Centre Nacional de Recerca Científica de França (CNRS), reconegut pel seu treball sobre les aus marines del món. En Vincent ha estudiat els petrells i les baldrigues al voltant del món en els darrers 20 anys i ha publicat prop de 70 articles sobre aus marines.

Author: admin