VIATJAR I CONÈIXER LES AUS DEL MÓN: COL•LECCIONISME, AVENTURA O UNA VISIÓ GLOBAL DE LA CONSERVACIÓ?

Categories: noticia_home,noticies2018

Viatjar i conèixer les aus del món: col·leccionisme, aventura, o una visió global directa de la biodiversitat i els problemes de conservació?

Aquesta qüestió la plantejarem al col·loqui entre Mark Van Beirs, Dani Lopez Velasco i Josep de l’Hoyo, moderat per Rafael Serra de la revista QUERCUS.

Entre el col·lectiu d’ornitòlegs en són uns quants els que de forma més o menys freqüent fan viatges a qualsevol lloc del món amb l’objectiu de veure noves espècies d’ocells. Entre ells, alguns porten un registre minuciós de quines espècies han vist i quines no, i cada vegada que n’aconsegueixen una de nova, els famosos “bimbos”, senten una gran alegria. Aquesta activitat, que aparentment és un simple col·leccionisme, en la majoria d’aquests afeccionats també comporta una visió global directa de la biodiversitat i els problemes de conservació que hi ha a molts llocs del món. I no només aquestes dues qüestions globals, també donen peu a altres aspectes com la possible participació en projectes de ciència ciutadana (eBird, Ornithos…), la documentació de les observacions (fotos, gravacions de veu, vídeos), el recolzament a projectes d’ecoturisme i la seva incidència local en conservació, etc. etc. La basta experiència dels tres protagonistes del debat ens podrà aportar molt sobre el com i el perquè dels viatges ornitològics.

Author: Ricard Losarcos