UNINT ESFORÇOS CONTRA LES DEIXALLES A LA NATURA

Categories: noticia_home,noticies2018

L’abandonament de residus a la natura, la “basuraleza” en castellà, constitueix un dels majors problemes mediambientals que hem de combatre. El projecte Libera, impulsat per SEO/BirdLife amb el suport d’Ecoembes és una de les majors iniciatives que s’estan fent al nostre país per lluitar contra aquesta amenaça i contribuir a la conservació i millora del patrimoni natural. I al festival, Jose Luis Gallego, el famós comunicador, ens parlarà d’aquesta iniciativa.

Un projecte que està propiciant una de les majors mobilitzacions ciutadanes a favor del medi ambient. Una proposta d’acció transversal i oberta a tots a la que ja s’han sumat milers de ciutadans de tots els col·lectius.

Des d’administracions fins a empreses, sindicats i organitzacions de consumidors. Des de grups ecologistes fins a societats de caçadors i pescadors. Centres d’ensenyament, clubs nàutics i entitats culturals. Centres de persones grans, agrupacions excursionistes, plataformes ciutadanes, penyes esportives i associacions de mestresses.

Més d’11.000 voluntaris, 500 punts de recollida habilitats, 300 col·lectius implicats, 50 projectes de recuperació i restauració d’espais naturals apadrinats. 15 aliances científiques en marxa. Més de 100 tones de deixalles retirades a mà al camp, 45.000 objectes analitzats, identificats i caracteritzats: queda molt per fer, és cert, però anem pel bon camí.

Author: Ricard Losarcos