UN ÀNEC, UN SEGELL I UN MILIÓ DE DÒLARS

Categories: noticia_home,noticies2018

Què té a veure tot això? Ho pots descobrir veient la pel·lícula The Million Dollar Duck el divendres, 21 de setembre a Amposta. Tradicionalment, el tret de sortida del DBF és divendres al vespre i inclou un passi d’una pel·lícula a Amposta, fora del recinte del festival. En l’edició d’enguany veurem un documental que profunditza en les interioritats del Concurs Federal del Segell de l’Ànec, una competició artística molt especial (i curiosa) que organitza el govern dels Estats Units.

La pel·lícula segueix sis artistes que competeixen per tal que el seu quadre d’un ànec sigui seleccionat per un segell que emet cada any el Servei de Fauna dels Estats Units. El concurs no té cap premi en metàl·lic sinó que únicament otorga un certificat i els drets de reproducció del dibuix. Com és que els guanyadors poden aconseguir un milió de dòlars (o més)? Centenars de concursants competeixen pel premi, així que hi deu haver diners en algun lloc!

Apart del propi concurs, les vendes del segell produeixen milions de dòlars que van directament a conservació d’aiguamolls protegits a tot Estats Units. De fet, la supervivència de milers d’ànecs de veritat depèn d’aquest segell d’un ànec.

Vegeu la pel·lícula i descobriu de què va aquesta història!

Author: Ricard Losarcos