ESCALFANT MOTORS AMB LA PEL·LÍCULA THE BIG YEAR (VOSE) EL DIVENDRES A LA NIT A AMPOSTA

Categories: noticia_home,noticies2016

the big year1Big Years, Big Days, curses ornitològiques, maratons, llistes d’ocells, tot això són formes de competició al voltant dels ocells. En un Big Year, els birders intenten observar tantes espècies com sigui possible en una àrea determinada, que pot ser només la teva comarca, regió, país o el món sencer.

The Big Year (El Gran Any) és una pel·lícula de Hollywood amb Owen Wilson, Steve Martin i Jack Black que descriu en clau de comèdia la bogeria de tres birders per guanyar un Gran Any als EEUU. Farcida d’anècdotes reals, referències a coneguts birders i un acceptable nivell de correcció ornitològica, The Big Year és un film que ha estat molt benvingut pels amants dels ocells.

Jack Black, amb el seu estil de perdedor de la majoria dels seus films, interpreta el paper de Greg Miller, un birder de carn i ossos que no és pas un perdedor sinó un ornitòleg carismàtic i apassionat però que quan va fer el seu Big Year estava en una mala situació: es va divorciar, va estar a l’atur dos anys, va gastar 31.000$ en per al seu gran any, va trigar 6 anys a eixugar les targes de crèdit… però ara és un conegut guia ornitològic que porta una imaginativa empresa que porta gent a fer Big Years.

Els tres ornitòlegs competeixen a fons i es generen situacions còmiques que no s’allunyen gens de la realitat de qui es llença a fer un Gran Any!

Si tens curiositat sobre com és la part més activa del birding, no et pots perdre el passi de la pel·lícula al Museu de les Terres de l’Ebre a Amposta el divendres 23, 21:30 hores. Senzillament, vine i descobreix com d’apassionats poden ser els birders!

Author: admin