COM TRANSFORMAR UN ESPAI ABANDONAT EN EL PARADÍS DE L’ORNITÒLEG

Categories: noticia_home,noticies2016

Salarte espatulaSovint els espais naturals protegits depenen de les administracions públiques però, per desgràcia, no poden arribar a tots els racons que mereixen una protecció especial. Aquí és on entren les entitats privades amb la finalitat de potenciar la biodiversitat de determinats indrets, a més de promoure la creació de feina i conservar el patrimoni cultural.Salartegood_n

Un molt bon exemple d’aquest tipus d’entitats el trobem a Salarte, la única entitat privada que gestiona una zona de reserva a Andalusia. Gràcies al seu esforç, han convertit la illa de la Covacha, a la Badia de Cadis, en la primera reserva ornitològica que SEO/Birdlife ha aprovat a Andalusia des de fa anys. A més d’altres projectes, gestionen la illa de Vicario, on han recuperat la colònia de becplaner desapareguda al 2010, aconseguint que avui dia sigui la colònia més gran d’aquest espècie al sud d’Europa.

Els responsables de l’entitat ens oferiran una xerrada durant el festival sobre com han aconseguit transformar la Badia de Cadis en un interessant lloc per practicar el turisme ornitològic gràcies al seu esforç, que a més va ser reconegut el 2015 amb el XIX premi Andalucía Medio Ambiente.

Author: admin