QUI HA FET AQUEST NIU?

Categories: noticia_home,noticies2017

NiusLa nidificació dels ocells constitueix una de les parts més fascinants del seu cicle biològic. Tots els ocells ponen ous als que se’ls ha de donar escalfor per tal que es desenvolupi l’embrió. Cap ocell està lliure d’aquesta tasca i la majoria (no tots)  ho solucionen construint nius on covaran els ous durant dies, setmanes o mesos, depèn de la mida de l’espècie. Però el niu haurà de ser prou sòlid com per suportar les inclemències del temps, o prou amagat com per no ser descobert pels depredadors, o prou senzill per poder-lo construir ràpid, o haurà d’estar en una cavitat a prova de rèptils, etc., etc.; per això, la varietat de nius que podem trobar és extraordinària.

El Grup Ornitològic de Ponent, amb Eladi Ribes i Ramon Masip, cedirà la seva exposició NIUS al Delta Birding Festival 2017, que consta de més de 50 nius de 50 espècies diferents d’ocells. Podreu veure nius fets amb teranyines (trist), amb fang (orenetes), amb branquillons i molsa (tallarols), en cavitats d’arbre (picots), en cavitats de roca (multitud d’espècies) o fins i tot curiosos nius aberrants fets amb filferros i plàstics (tudó i oriol).

L’exposició parla per sí sola però si voleu saber-ne més sobre el seu making of i moltíssimes curiositats sobre la nidificació de les aus, no us podeu perdre les visites guiades que faran els seus autors. Consulteu els horaris al programa del festival i prepareu-vos per descobrir detalls molt curiosos d’una de les fases més interessants del cicle biològic de les aus.

Author: Ricard Losarcos