QUÈ FAN MÉS DE 300 PERSONES COMPTANT OCELLS A PLE HIVERN?

Categories: noticia_home,noticies2019

Ricard Gutiérrez, tècnic del Departament de Fauna de la Generalitat de Catalunya, ens parlarà sobre el cens hivernal d’aus aquàtiques i marines. Enguany, 361 persones es van repartir per 163 localitats de Catalunya i van comptar ànecs, limícoles, gavines i altres ocells aficionats a l’aigua per totes les zones humides de Catalunya. Van comptar més de 300.000 ocells d’espècies aquàtiques, cosa que demostra la riquesa del nostre país i la seva importància com a punt de recepció de molts ocells de més al nord que passen aquí l’hivern.

Ara bé, les proporcions i quantitats d’ocells han evolucionat durant les quatre dècades en les que es fa el cens. Com han canviat les poblacions de gavot o bec de serra mitjà al nostre litoral? Com s’ha incrementat la població de capons reials, agrons blancs o bernats pescaires? I els canvis poblacionals han estat els mateixos al Delta de l’Ebre que als Aiguamolls de l’Empordà?

La xerrada farà un repàs als resultats d’aquesta gran cita anual del món ornitològic que contribueix de forma decisiva a la conservació d’espècies i hàbitats.

Author: Ricard Losarcos