El Delta Birding Festival té com un dels objectius principals recaptar diners per a projectes d’investigació i conservació. En el darrers anys, gràcies a la venda de les entrades i a la implicació dels visitants hem aconseguit recaptar més de 20.000€ per dedicar-los a projectes com l’Atles d’Ocells nidificants Europeu o els estudis sobre la tórtora eurasiàtica, entre d’altres

Tots els projectes que es presenten  estan dirigits a alguna de les següents àrees clau per a la conservació de la natura:

  • Estudis de caràcter científic sobre la biologia o l’ecologia d’espècies d’ocells amenaçats, en declivi o de les quals hi ha poca informació per a avaluar el seu estat de conservació.
  • Projectes específics de conservació d’espècies d’ocells amenaçats o en declivi.
  • Estudis i projectes sobre problemàtiques que afectin als ocells o als seus hàbitats.

El criteri per decidir a quin projecte es destinaven als diners recaptats fins ara l’establia l’organització del festival però enguany s’ha decidit implicar al públic assistent, fent-lo partícip del propi projecte a més de donar ressò als projectes presentats.

Així doncs, partir de l’edició del 2019, els assistents al festival han pogut votar  el projecte guanyador entre els quatre finalistes seleccionats per el Comitè Organitzador del Delta Birding Festival. 

L’organització del festival ha proporcionat als assitents, les instruccions precises per a l’elecció del projecte guanyador i la informació corresponent dels projectes finalistes.

Finalment, l’espècie que ha volat més alt és l’aufrany. El projecte de conservació presentat per l’equip de Biologia de la Conservació de la Universitat de Barcelona ha resultat el premiat.


El projecte titulat “Estat de conservació de la població d’aufrany (Neophron percnopterus) a la Catalunya central i oriental: cens, èxit reproductor i supervivència.” té com a objectiu millorar el coneixement sobre la demografia i l’estat de conservació d’aquesta espècie en categoria de perill a nivell mundial.

El diumenge 22 es va donar a conèixer el projecte guanyador com a acte final del festival. L’import del premi ve determinat per la quantitat de entrades venudes i de la implicació dels assistents, però el Comitè Organitzador garanteix un premi amb un import mínim de 2000€.

Amb la col·laboració de