El Delta Birding Festival té com un dels objectius principals recaptar diners per a projectes d’investigació i conservació. En el darrers anys, gràcies a la venda de les entrades i a la implicació dels visitants hem aconseguit recaptar més de 20.000€ per dedicar-los a projectes com l’Atles d’Ocells nidificants Europeu o els estudis sobre la tórtora eurasiàtica, entre d’altres. Fins ara, el criteri per decidir a quin projecte es destinaven als diners recaptats, l’establia l’organització del festival. A partir de l’edició del 2019 seran els assistents al festival els que decidiran quin és el projecte guanyador. Amb aquesta novetat volem implicar encara més als visitants del festival, fent-los partícips del propi projecte a més de donar ressò als projectes presentats.

Els projectes que poden presentar-se a la convocatòria han d’estar dirigits a alguna de les següents àrees clau per a la conservació de la natura:

  • Estudis de caràcter científic sobre la biologia o l’ecologia d’espècies d’ocells amenaçats, en declivi o de les quals hi ha poca informació per a avaluar el seu estat de conservació.
  • Projectes específics de conservació d’espècies d’ocells amenaçats o en declivi.
  • Estudis i projectes sobre problemàtiques que afectin als ocells o als seus hàbitats.

D’entre tots els projectes presentats, el Comitè Organitzador del Delta Birding Festival seleccionarà entre 3 i 5 projectes.

Els projectes finalistes tindran destinat un espai al festival a més de disposar d’una sessió pública per a explicar els projectes. Així mateix, l’organització del festival proporcionarà als assistents informació de tots els projectes finalistes juntament amb instruccions precises per a l’elecció del projecte guanyador.

Finalment, el diumenge 22 de setembre de 2019 es donarà a conèixer el projecte guanyador com a acte final del festival.

L’import del premi variarà en funció de la quantitat de entrades venudes i de la implicació dels assistents, però el Comitè Organitzador garantirà un premi amb un import mínim de 2000€.

Consulteu les bases per a presentar les propostes.