Aquí et pots descarregar els horaris en format pdf

Conferències i presentacions

A la sala de conferències principal, destaquem les conferències d’ornitòlegs de renom internacional com Killian Mullarney, il·lustrador; Robert Flood, especialista en ocells pelàgics; Magnus Robb, expert en la gravació i l’estudi dels cants dels ocells; Roland Seitre, fotògraf naturalista; Juan José Negro, director de la Estación Biológica de Doñana; Santi Mañosa, president de l’Institut Català d’Ornitologia; Antoni Margalida, expert en el trencalòs i altres carronyaires de muntanya, i d’altres.

El fotògraf Andoni Canela presenta el seu nou llibre sobre llops de la Península Ibèrica i Josep del Hoyo de Lynx Edicions, el primer volum del HBW and BirdLife International Illustrated Checklist of the Birds of the World, dedicat als no-passeriformes.

L’Institut Català d’Ornitologia explica el nou projecte internacional “Atles dels ocells d’Europa” que està coordinant.

Paral·lelament, en altres sales, es presenten altres novetats editorials, nous productes o serveis de diferents expositors i audiovisuals sobre natura d’arreu.

patrocinat per: ecafir

 
 

Cursos i tallers

Durant el cap de setmana s’ofereixen cursos i tallers com per exemple: Swarovski Optik un curs sobre la tècnica del digiscoping, l’ICO prepara tallers sobre els seus projectes, Bushnell tallers de foto trampeig, el Parc Natural un safari fotogràfic,….

 


Visites a l’Alfacada

Aquesta llacuna és de les menys conegudes del Delta per ser d’accés restringit. Ara la FCLP n’està adequant itineraris i aguaits per poder-la visitar de forma controlada. Durant el Festival s’organitzen visites especials per conèixer aquesta joia del Delta.

patrocinat per:     logo_bushnell

 


Sortida en vaixell

Diumenge al matí s’organitza una sortida a 10 o 15 milles mar endins per observar les aus marines que habiten entre la costa peninsular i les Balears. La Baldriga balear, espècie endèmica de l’arxipèlag, en serà una de les espècies més atractives, però també esperem gavines, altres baldrigues, ocasionalment algun ocell de tempesta i potser algun dels àlcids hivernants o els mascarells.

patrocinat per: logo_Zeiss

 
 

Visites a MónNatura Delta

Dos cops al dia s’organitzaran visites guiades tematitzades a les instal·lacions per conèixer les singularitats de la pesca tradicional i el món de la sal. A més, es poden visitar d’altres àrees de l’equipament com l’Espai Delta, espai museogràfic per entendre els orígens del Delta, la gran varietat de fauna que acull i un audiovisual on se sintetitza poèticament el pas de les quatre estacions; el Mirador 360° amb telescopis, per contemplar la gran riquesa d’ocells del Delta des de l’únic punt elevat sobre la Llacuna de la Tancada; zona de perxar, una activitat lúdica per aprendre a navegar pels canals i les llacunes com ho fan els pescadors, l’Observatori per a conèixer el Projecte Life Delta Lagoon, amb la restauració d’hàbitats naturals,…

 

Activitats per a nens

De forma continuada hi haurà activitats per a infants conduïdes per monitors especialitzats.

 

Cursa Ornitho SWAROVSKI OPTIK

Concurs basat en el projecte de ciència ciutadana de l’Institut Català d’Ornitologia ORNITHO patrocinat per SWAROVSKI OPTIK. El concurs es basarà en un sorteig que donarà més opcions de guanyar a aquells que enviïn més llistes d’ocells a Ornitho durant tot el mes de Setembre des de qualsevol lloc de Catalunya. Els concursants no necessiten ser ornitòlegs experimentats per guanyar i, en canvi, es premiarà la constància i l’esforç de qualsevol observador que pugui identificar correctament les espècies comunes (vegeu bases).

 

El premi serà un fabulós trípode i telescopi SWAROVSI d’altíssima gamma valorat en, ni més ni menys, que 4.500€. Si encara no ets usuari d’Ornitho, pots donar-te d’alta a www.ornitho.cat i començar a preparar-te per la cursa!
 
Bases del concurs
 

patrocinat per: logo_swarovsky

 
 

LYNX ID Challenge

Vols participar en un concurs d’identificació d’ocells de línia dura? Lynx ID Challenge és el concurs patrocinat per Lynx Edicions que portarà les teves capacitats d’identificació d’ocells fins l’extrem! Limitat a 40 participants a la Sala de Conferències 2, els concursants veuran intercalades fotografies i vídeos d’ocells del Paleàrtic Occidental (WP) d’uns 20 segons de durada cada un. Qualsevol de les gairebé 1.000 espècies presents al WP poden aparèixer! Però per acabar d’estressar els concursants, s’anirà escoltant una gravació amb cants i reclams que també hauran d’identificar. No cal dir que els sons no correspondran a les imatges en pantalla…
 

Si acceptes el repte, només has d’inscriure’t durant el festival i tindràs l’oportunitat de guanyar un exemplar del 1er volum del HBW and BirdLife International Illustrated Checklist of the Birds of the World (non-passerines) i un val pel 2n volum quan es publiqui (previst 2016). També hi haurà premi per la segona i tercera posició.
 
Bases del concurs
 

patrocinat per: logo_lynx

 
 

Sortejos

Venint al Delta Birding Festival, podràs optar a premis importants i descomptes interessants i a més, podràs participar en el sorteig de una càmera de foto-trampeig valorada en 400€, sortejada per Bushnell i 3 prismàtics TERRA ED, valorat en 500€ cadascun, sortejats per Zeiss. Informa-te’n als seus respectius estands.