CONFERÈNCIES I PRESENTACIONS

galeria_2015 (72)A la carpa de conferències principal s’oferiran diverses conferències d’ornitòlegs de renom internacional i nacional com Lars Svensson, famós autor de la millor guia d’identificació d’ocells de la nostra regió, Per Alström, expert en taxonomia i evolució dels ocellsHadoram Shirihaiornitòleg israelià gran especialista en la identificació d’ocells del Paleàrtic i redescobridor de diverses espècies de petrells oceànics que es consideraven extingits, Yossi Leshem, expert israelià en col·lisions d’ocells amb avions o Vincent Bretagnolle, gran especialista en l’estudi de les aus marines més escasses del planeta, juntament amb altres més propers com Gerard Bota del CTF, Juan Arizaga de la Societat de Ciències Aranzadi, Borja Milà del Museo Nacional de Ciencias Naturales, Beatriz Arroyo de l’Instituto de Investigación en Recursos Cinegéticos , entre d’altres. Paral·lelament, en altres sales, es faran més conferències, presentacions de novetats editorials o de nous productes o serveis dels diferents expositors, etc…

SORTIDES EN VAIXELL

_MG_7899Dissabte i diumenge al matí s’organitzarà una sortida “Un riu d’ocells” en vaixell pel riu Ebre des de la desembocadura fins a l’illa de Gràcia on hi haurà l’oportunitat d’observar molts dels ocells del Delta que habiten al riu i les seves illes on, en època de migració, hi pot aparèixer qualsevol espècie. Compra d’entrades

patrocinat per:  logo_bushnell_contingut_centrat logozoo_trans_DBF

vaixell 6

També els dos dies pel matí, s’organitzarà una sortida a 10 o 15 milles mar endins, “Les aus pelàgiques del Delta” per observar les aus marines que habiten la costa mediterrània. La Baldriga balear, espècie endèmica de l’arxipèlag, en serà una de les espècies més atractives, però també esperem gavines, xatracs, ocasionalment algun paràsit i, com no, qualsevol sorpresa que el mar tingui per nosaltres.

patrocinat per: 2000px-Zeiss_logo.svg

VISITES GUIADES A L’ALFACADA

DELTA39

Aquesta llacuna és de les menys conegudes del Delta per ser una reserva natural. La FCLP ha adequat itineraris i aguaits per poder visitar-la de forma controlada. Durant el Festival s’organitzaran visites especials per conèixer aquesta joia del Delta. En finalitzar s’assistirà a una demostració pràctica d’anellament. 

patrocinat per: logo_leica

VISITES GUIADES A L’EMBUT I AL GOLERÓ

Diverses activitats d’observació, escolta i fotografia d’ocells es duran a terme en zones molt riques d’avifauna gràcies a processos de recuperació d’aigües depurades. L’empresa SUEZ depura amb sistemes naturals les aigües procedents de conreus i altres activitats humanes però el resultat no només és bo pel medi ambient en general: els hàbitats naturals que es formen, configuren un ambient ideal per a ocells i fauna en general. En aquestes activitats, podràs comprovar de primera mà com funciona aquest ecosistema amb experts en ocells i tractament d’aigües.

Més informacióVideo

patrocinat per: Suez_RGB Aquambiente 061030_acuamed

 

EMPRÈN EL VOL” (sortides guiades per principiants)

_MG_9164

No saps què és això de mirar ocells? No et preocupis, l’ICO organitzarà sortides guiades per anar a veure els ocells de l’entorn proper a Món Natura Delta, dirigides a persones sense o amb poca experiència a qui se’ls ensenyaran les tècniques bàsiques d’identificació dels ocells i com emprendre el vol en aquest món apassionant.

patrocinat per: nat_2015

CANON DELTA FOTOTOUR

Cangrejera_CanonDissabte i diumenge a primera hora del matí, exclussiu recorregut fotogràfic per diferents ubicacions del Parc Natural del Delta de l’Ebre, guiat por un tècnic del propi Parc. Els assistents descobriran, de la mà del fotògraf Antonio Liébana, les diferents tècniques fotogràfiques aplicades al món de l’ornitologia i del paisatge, desenvolupant i ampliant així els seus coneixements sobre la fotografia de natura. Durant aquests tours, els assistents podran provar diferents equips Canon. El tour és gratuït però es necessita inscripció prèvia ja que les places són limitades. Per a rebre més informació i inscripció al tour és necessari enviar un mail a confirmaciones@canon.es El punt de trobada serà l’entrada a MónNatura Delta i us desplaçareu amb vehicle privat.

patrocinat per: CANON186

_MG_6928

CURSOS, TALLERS, EXPOSICIONS, VÍDEOS DE NATURA…

Digiscoping, fototrampeig, càmeres 4 terços, identificació de sons, construcció de caixes niu, il·lustració naturalista, egagròpiles… un munt d’oportunitats per aprendre!
_MG_8736

El visitant trobarà exposicions repartides per diferents espais de l’equipament. Per exemple, espectaculars fotografies de Societat Catalana de Fotografia Natural. Una exposició permanent de Fotodisgiscoping mostrarà unes fotografies espectaculars fetes amb aquesta tècnica. També, el Museu de les Terres de l’Ebre d’Amposta, realitzarà una exposició amb motiu del Delta Birding Festival exhibint una mostra d’art naturalista de Juan Varela.

De forma continuada es passaran espectaculars vídeos i documentals relacionats amb la natura que et faran descobrir la bellesa i plasticitat de les seves imatges.

patrocinat per:    logo_fotodigiscoping_DBF     logo_SCFN_ICHN_DBF    museu terres de l'ebre

CONCURSOS

_MG_0304Amb la Cursa Ornitho Swarovski Optik volem estimular al públic del festival a buscar i observar el major nombre d’ocells possible des del mes de juny i entrar-los a la web www.ornitho.catSWAROVSKI patrocinarà el concurs amb un premi molt atractiu. Bases del concurs

patrocinat per: logo_swarovsky

_MG_9474El LYNX ID CHALLENGE permetrà que els millors ornitòlegs puguin posar a prova els seus coneixements identificant imatges i sons d’ocells simultàniament.Bases del concurs

patrocinat per: logo_lynx

Amb el concursMerops-apiaster_2 DELTA FOTO CONTEST, podreu participar molts dels que sou ocellaires de mena que segur que teniu fotografies dels vostres bimbos. Presenteu les millors que tingueu via Facebook o Instagram i podreu optar al premi d’uns prismàtics Canon 8×25 IS!

Teniu fins el dissabte 24 de setembre per penjar les vostres fotos. No ho dubtis més i participa!Bases del concurs

patrocinat per:  CANON186 seo_2015

_MG_8959

ACTIVITATS PER A NENS I NENES

A les aules de l’edifici del Mirador 360º, de forma continuada i gratuïta, hi haurà activitats per a infants conduïdes per monitors especialitzats.

patrocinat per:  logo_albera_DBF

VISITES GUIADES AL CENTRE MONNATURA DELTA

_MG_9987 L’equipament que acull el festival, MónNatura Delta disposa de diferents espais per a visitar: l’Espai Delta, espai museogràfic per entendre els orígens del Delta, la gran varietat de fauna que acull i un audiovisual on se sintetitza poèticament el pas de les quatre estacions; el Mirador 360° amb telescopis, per contemplar la gran riquesa d’ocells del Delta des de l’únic punt elevat sobre la Llacuna de la Tancada; Les salines, per experimentar com es produeix la sal al Delta; Zona d’arts de pesca tradicionals, per entendre un bocí de la cultura tradicional i la vida quotidiana d’aquest territori; Els canals de perxar, una activitat lúdica per aprendre a navegar pels canals i les llacunes com ho fan els pescadors. A més, dos cops al dia s’organitzaran visites tematitzades i guiades al centre.

patrocinat per: monnaturadelta_2015

reservarietvell

ACTIVITATS A RIET VELL

A la Reserva de SEO/BIrdlife de Riet Vell hi haurà durant tot el cap de setmana activitats pels assistents al Delta Birding Festival.

patrocinat per: seo_2015

RECORREGUTS EN DELTACLETA

La bicicleta elèctrica del Delta de l’Ebre que t’ajudarà a recórrer grans distàncies amb menys esforç! Gaudeix d’una experiència especial al territori del Parc Natural.

patrocinat per: logo-deltacleta

SESSIÓ DE CINEMA A AMPOSTAThe big year

El divendres a la nit, on ens riurem de nosaltres mateixos amb The Big Year, una comèdia de Hollywood sobre l’obsessió del birding en la que també farem comentaris i explicarem anècdotes del rodatge.

_MG_0386

Altres activitats

  • – Zona de bar/restauració.
  • – Alliberament d’ocells que han estat guarits al centre de recuperació d’animals salvatges del Parc Natural.
  • – Mercat d’òptica de segona mà.