Consulta els horaris de les diferents activitats del Festival.


Conferències  Presentacions  Tallers  Activitats a l’exterior  Activitats al centrePrograma complet

 

CONFERÈNCIES I PRESENTACIONS

A la Carpa de Conferències principal s’oferiran diverses conferències d’ornitòlegs de renom internacional com Hadoram Shirihai, ornitòleg israelià gran especialista en la identificació d’ocells del Paleàrtic i redescobridor de diverses espècies de petrells oceànics que es consideraven extingits; Dick Forsman, autor de la millor guia de rapinyaires d’Europa; Markus Varesvuo, fotògraf finès especialitzat en ocells; Dani Lopez Velasco, ornitòleg espanyol que treballa com a guia professional per Birdquest, una de les millors agències de viatges ornitològics del món; Ponç Feliu i Aleix Comas, dos ornitòlegs catalans que ens parlaran de maratons ornitològiques, Big Days i Big Years; Carles Carboneras, ornitòleg que treballa al RSPB / Birdlife del Regne Unit que ens parlarà de la situació dels voltors a Europa; Javier de la Puente, de la Sociedad Española de Ornitología i expert en l’estudi de les aus migratòries de la Península Ibèrica; Joan Ferrer, especialista en ocells marins australs; Toni Llobet i Juan Varela, il·lustradors naturalistes de reconegut prestigi; Martí Franch, explicarà la metodologia i el sistema d’anàlisi de dades del nou “Atles d’ocells nidificants de Catalunya” que l’ICO està elaborant amb la col·laboració de centenars de voluntaris….., entre molts d’altres.

I també comptarem amb la presència de Dominic Mitchell, editor de la prestigiosa revista ornitològica Birdwatch, de la qual al festival se’n farà una promoció especial.

Paral·lelament, en altres sales, es faran més conferències, presentacions de novetats editorials o de nous productes o serveis dels diferents expositors, etc…

 
 

SORTIDES EN VAIXELL

Dissabte al matí s’organitzarà una sortida en vaixell pel riu Ebre des de la desembocadura fins a l’illa de Gràcia on hi haurà l’oportunitat d’observar molts dels ocells del Delta que habiten al riu i les seves illes on, en època de migració, hi pot aparèixer qualsevol espècie.

 

patrocinat per: logo_steiner_trans         Tamron_logo_trans         logo_samyang_trans         logg_metz_trans         logo_peli_trans         logo_eyefi_trans 

Diumenge al matí s’organitzarà una sortida a 10 o 15 milles mar endins per observar les aus marines que habiten la costa mediterrània. La Baldriga balear, espècie endèmica de l’arxipèlag, en serà una de les espècies més atractives, però també esperem gavines, xatracs, ocasionalment algun paràsit i, com no, qualsevol sorpresa que el mar tingui per nosaltres.

patrocinat per: logo_Zeiss

 
 
 
 

VISITES GUIADES A L’ALFACADA

Aquesta llacuna és de les menys conegudes del Delta per ser una reserva natural. La Fundació ha adequat itineraris i aguaits per poder visitar-la de forma controlada. Durant el Festival s’organitzaran visites especials per conèixer aquesta joia del Delta. En finalitzar s’assistirà a una demostració pràctica d’anellament.

patrocinat per:     logo_bushnell

 
 
 
 

“EMPRÈN EL VOL” (sortides guiades per principiants)

No saps què és això de mirar ocells? No et preocupis, l’ICO organitzarà sortides guiades per anar a veure els ocells de l’entorn proper a Món Natura Delta, dirigides a persones sense o amb poca experiència a qui se’ls ensenyaran les tècniques bàsiques d’identificació dels ocells i com emprendre el vol en aquest món apassionant.

patrocinat per: nat_2015

 
 
 

SAFARI FOTOGRÀFIC

Dissabte i diumenge a primera hora de matí i de la mà de Santi Martorell, tècnic del Parc Natural del Delta de l’Ebre, es faran unes sortides fotogràfiques pel Delta. El punt de trobada serà l’entrada a MónNatura Delta i us desplaçareu amb vehicle privat. Aquestes sortides comptaran a més, amb la presència de Antonio Liébana, expert fotògraf naturalista que farà les delícies dels assistents amb els seus consells de fotografia i el seu equip CANON.

*Les activitats són gratuïtes però cal inscriure’s abans a deltabirdingfestival@gmail.com ja que les places són limitades (25 persones/dia) i assignades per estricte ordre d’arribada.

 

patrocinat per: logo_canon_trans_bo

 
 
 

CURSOS i TALLERS

Swarovski impartirà un curs sobre la tècnica del digiscoping, Bushnell en farà un altre sobre fototrampeig, Alosa desenvoluparà un taller d’identificació auditiva d’ocells, Picampall un sobre egagròpiles, Toni Llobet farà un curs d’il·lustració d’ocells per ordinador i, Oryx proposarà com convertir el jardí de casa en un paradís pels ocells silvestres,…

 
 

EXPOSICIONS

El visitant trobarà exposicions repartides per diferents espais de l’equipament. Per exemple, espectaculars fotografies de Tim Laman de “Els Ocells del Paradís” estaran exposades als estands de la secció d’òptica.

Una exposició permanent de l’Institut Català d’Ornitologia explicarà el desenvolupament del projecte de conservació finançat per l’anterior edició del DBF.

També, el Museu de les Terres de l’Ebre d’Amposta, realitzarà una exposició amb motiu del Delta Birding Festival exhibint material inèdit d’il·lustradors naturalistes locals.

 

patrocinat per: ecafir_2015         museu terres de l'ebre 

CONCURSOS

Amb la Cursa Ornitho Swarovski Optik volem estimular al públic del festival a buscar i observar el major nombre d’ocells possible durant tot el mes de setembre i entrar-los a la web www.ornitho.cat. SWAROVSKI patrocinarà el concurs amb un premi molt atractiu.

Bases del concurs

patrocinat per: logo_swarovsky 

El LYNX ID CHALLENGE permetrà que els millors ornitòlegs puguin posar a prova els seus coneixements identificant imatges i sons d’ocells simultàniament. Hadoram Shirihai comentarà quines han estat les majors dificultats del concurs.

Bases del concurs

patrocinat per: logo_lynx

 
 
 

ACTIVITATS PER A NENS I NENES

A les aules de l’edifici del Mirador 360º, de forma continuada i gratuïta, hi haurà activitats per a infants conduïdes per monitors especialitzats.

 
 

VISITES GUIADES AL CENTRE MONNATURA DELTA

L’equipament que acull el festival, MónNatura Delta disposa de diferents espais per a visitar: l’Espai Delta, espai museogràfic per entendre els orígens del Delta, la gran varietat de fauna que acull i un audiovisual on se sintetitza poèticament el pas de les quatre estacions; el Mirador 360° amb telescopis, per contemplar la gran riquesa d’ocells del Delta des de l’únic punt elevat sobre la Llacuna de la Tancada; Les salines, per experimentar com es produeix la sal al Delta; Zona d’arts de pesca tradicionals, per entendre un bocí de la cultura tradicional i la vida quotidiana d’aquest territori; Els canals de perxar, una activitat lúdica per aprendre a navegar pels canals i les llacunes com ho fan els pescadors. A més, dos cops al dia s’organitzaran visites tematitzades i guiades al centre.

 

patrocinat per: monnaturadelta_2015

 
 

ACTIVITATS A RIET VELL

A la Reserva de SEO/BIrdlife de Riet Vell hi haurà durant tot el cap de setmana activitats pels assistents al Delta Birding Festival.

 

patrocinat per: seo_2015

 
 
 

RECORREGUTS EN DELTACLETA

La bicicleta elèctrica del Delta de l’Ebre que t’ajudarà a recórrer grans distàncies amb menys esforç! Gaudeix d’una experiència especial al territori del Parc Natural.

 

patrocinat per: logo-deltacleta

 
 

SESSIÓ DE CINEMA A AMPOSTA

La nit de divendres es programarà una sessió de cinema ornitològic amb l’estrena de l’excel·lent documental “Birders. The Central Park Effect” (“Ocellaires: l’efecte Central Park”) on, entre d’altres, l’escriptor Jonathan Franzen explica el seu sobtat naixement de la passió per l’ornitologia.

 
 

PRESENTACIÓ DEL NOU PROGRAMA “TOCATS DE l’ALA” DE TV3

Arrel de l’inici de la programació d’aquest nou programa els seus productors, col·laboradors i protagonistes presentaran imatges en exclusiva i comentaran el desenvolupament del rodatge.

 
 

Altres activitats

  • – Zona de bar/cafè.
  • – Alliberament d’ocells que han estat guarits al centre de recuperació d’animals salvatges del Parc Natural.