Com cada any, al Delta de l’Ebre, un dels espais naturals més importants de la Mediterrània Occidental, el Delta Birding Festival ofereix un programa d’activitats ampli i atractiu amb conferències, cursos, tallers, concursos, etc… acompanyat d’una gran fira de productes i serveis per als ornitòlegs i per a la gent que gaudeix de la natura en general.

El 2019 ha estat la sisena edició de l’únic festival ornitològic que es celebra a Catalunya. Un dels trets característics del Festival es destinar el benefici econòmic de les entrades a projectes relacionats amb l’estudi i la conservació dels ocells i la natura. Enguany, ens hem atrevit a fer una convocatòria oberta de projectes susceptibles de ser ajudats i que siguin els visitants del festival els que triïn el projecte final destinatari de l’aportació (+ info).

El festival ha assolit un gran prestigi entre els ornitòlegs per la categoria dels seus ponents, de reconegut de prestigi internacional, pel gran nombre d’activitats programades com ara sortides en vaixell, visites a alguna de les reserves integrals del Delta, tallers, etcètera  i per la gran quantitat d’expositors, destacant la gran participació de les principals marques d’òptica i fotografia i un gran nombre d’estands de productes i serveis.

Video Presentació

On es celebra?

mapa_mon_natura

El Delta Birding Festival es celebra a MónNatura Delta, un conjunt d’instal·lacions de la FCLP situades a l’hemidelta sud del Delta de l’Ebre, en un paisatge d’arrossars i llacunes molt característic i de gran riquesa en una de les zones humides més importants de l’Europa occidental. Terra i aigua s’uneixen i creen un escenari propici per a la concentració d’una fauna única i variada, sobretot d’aus aquàtiques.

La Fundació ha restaurat els terrenys de les antigues salines de la Tancada, amb una superfície de 41,2 hectàrees i ha creat un centre d’interpretació i una proposta d’activitats lúdiques i didàctiques que permeten conèixer de prop el valor d’aquesta àrea i que el visitant del Festival tindrà la oportunitat de visitar. El Delta Birding Festival ocuparà aquestes instal·lacions de MónNatura Delta, aprofitant la infraestructura existent i afegint carpes per desenvolupar la majoria d’activitats i la fira comercial.
Com arribar

Horari

Divendres , de 16:00 a 20:30

Dissabte , de 9:30 a 20:30 (ininterrompudament)

Diumenge , de 9:30 a 15:00

Qui ho organitza?

ORYX, la botiga de l’amant de la natura, és la impulsora del Delta Birding Festival que organitza conjuntament amb l’Institut Català d’Ornitologia (ICO) i la Fundació Catalunya – la Pedrera (FCLP), entitats de reconegut prestigi dedicades a l’estudi i la conservació dels ocells i dels espais naturals.

  oryxicoFCLP_MNDelta_Logo_Negre