POTS TROBAR LA RARESA?

Categories: noticia_home,noticies2018

Killian Mullarney és un dels artistes d’ocells més reconeguts del món. Els seus dibuixos no només són espectacularment bons com a obra d’art sinó que, a més, tenen absoluta precisió científica en temes de proporcions, colors i –més difícil- jizz. Però els dibuixos de Killian només reflecteixen el que probablement és ell en realitat: un investigador de l’anatomia de les aus que és capaç de pintar allò que el seu ull agut és capaç de veure. Així, ha contribuït al coneixement de la identificació de molts ocells que d’altra banda haurien passat desapercebuts.

En l’edició d’enguany del Delta Birding Festival –la segona vegada que està amb nosaltres-, la seva xerrada serà sobre ocells rars; en concret, sobre com desenvolupar aquell sisè sentit que permet a aquells que troben rareses descobrir aquell limícola lleugerament diferent entre la massa. Ens parlarà del seu mètode per veure més i perdre’s menys quan estàs pardalejant, que consisteix bàsicament en un procés estàndard amb el qual ens fem a nosaltres mateixos algunes preguntes clau sobre les espècies comunes, component un trencaclosques que finalment condueix a adonar-se de les coses “que no quadren”. I això pot portar a descobertes molt interessants!

Si creus que et perds els ocells rars tant del teu local patch com dels hot spots que visites, trobaràs aquesta xerrada absolutament reveladora i, qui sap, potser entris al club dels caçadors de rareses!

Author: Ricard Losarcos