SEGUIM DEFININT QUÈ ÉS UNA ESPÈCIE? DEIXEM QUE EN PER ALSTRÖM ENS HO EXPLIQUI.

Categories: noticia_home,noticies2016

Foto Per AlstromInvestigador, taxonomista i autor, Per Alström assistirà al DBF16 i ens farà una xerrada titulada “És una espècie o no ho és?“, un suggerent títol que té la intenció d’apropar-nos a un tema candent molt actual: el concepte d’espècie i com es classifiquen. Tots aquells ocellaires que fan llistes, especialment si són d’àmbit mundial, hauran tingut que reordenar moltes de les seves llistes o potser treure-hi el “vist” a alguna espècie en particular donat que aquella espècie s’ha dividit en varies més. El mosquiter ibèric o el gavià argentat de potes grogues són dos bons exemples amb els quals els birders espanyols es van trobar fa no massa temps.

Per Alström ens explicarà perquè. És només un caprici dels científics? Quina és la base d’aquesta reorganització? Té sentit? Des d’una perspectiva que qualsevol ocellaire entendrà, el professor Alström ens revelarà els secrets de la classificació del regne animal al segle XXI i com podem saber que dos espècies similars són diferents gràcies a les modernes tècniques de classificació.

No només ha descobert noves espècies al laboratori, Per Alström és un aplicat birder de camp que ha viatjat al voltant del món a la cerca de noves espècies. A l’Àsia va trobar dos noves espècies i va redescobrir la localització d’algunes altres que es creien extingides.

Author: admin