PER QUÈ CATALUNYA TÉ EL RÈCORD EUROPEU D’OCELLS DETECTATS AMB 217 ESPÈCIES EN 24 HORES?

Categories: noticia_home,noticies2016

 

ricard gutierrezRicard Gutiérrez ens revelarà com la riquesa i la biodiversitat d’aquest racó del nord-est de la península ibèrica et pot premiar amb llucaretes i trencapinyes al matí, gaigs blaus, terreroles i sisons a l’hora de dinar i polles blaves o martinets rossos a la tarda – sí, et gastaràs uns diners en benzina i peatges! Aquesta riquesa ornitològica és un privilegi del que probablement no tots els ocellaires catalans en són conscients i que els que vénen de fora han de conèixer.

 

El rècord de 217 espècies detectades en 24 hores segueix imbatible a escala europea, seguit de molt a prop per altres bons resultats majoritàriament de Catalunya. La llista completa d’aus vistes a Catalunya arriba  la bonica xifra de 414 espècies, però quins són els millors llocs per gaudir l’espectacle? Què puc esperar en cada estació de l’any? Com puc involucrar-me amb la gent local que em pugui ajudar?

 

Aquestes i moltes altres interessants qüestions seran resoltes al DBF16 per Ricard Gutiérrez. Treballa per la Generalitat de Catalunya en la conservació  de la  biodiversitat i ha estat involucrat en els comitès de rareses de Catalunya i Espanya. És revisor de la Dutch Birding i ha col·laborat en moltes revistes d’ocells d’Europa com Birdwatch, Birding World o British Birds entre d’altres. La seva web www.rarebirdspain.org és un lloc de referència per tots els cercadors de rareses.

 

Author: admin