MILERS DE LECTURES D’ANELLES DE GAVIA ARGENTAT AL DBF 2016

Categories: noticia_home,noticies2016

Larus michahellisDesprés de quasi 10 anys d’anellar gavians argentats amb lectures de llarga distància, Juan Arizaga i l’equip ornitològic de la Societat de Ciències Aranzadi, del País Basc, han obtingut milers d’albiraments reportats per entusiastes observadors de camp. Això els ha permès descobrir en gran detall què fa el gavià argentat a les costes del mar Cantàbric, com es desplaça i també com li agrada estar al front Atlàntic, en contraposició dels seus congèneres mediterranis.Llegint anelles

Aquesta conferència del Delta Birding Festival 2016 ens mostrarà fets curiosos sobre aquesta espècie d’ocell però també com la col·laboració entre els entusiastes dels ocells pot reportar resultats detallats de gran valor per l’ús científic.

La Societat de Ciències Aranzadi, que deu el seu nom al seu fundador Telesforo de Aranzadi, es va crear al 1947 i té una llarga tradició en l’estudi de les aus. Juan Arizaga és el director de la branca ornitològica i un destacat investigador que ha escrit dotzenes d’articles per a revistes científiques al voltant del món.

Author: admin