MÉS QUE UNA GUIA D’OCELLS

Categories: noticia_home,noticies2019

Les guies d’ocells del segle XXI es caracteritzen per la seva precisió i rigor en tots els seus aspectes, des de taxonomia a dibuixos, passant pels textos de les espècies, distribució geogràfica i molts detalls que el món ornitològic demanda en l’actualitat, més exigent que mai. Però avui dia estem acostumats al món digital i compartit a internet, així que… què fem amb els sons i els vídeos o la informació més recent? Això no ho podem imprimir en paper, així que cal combinar la guia amb accés a recursos a la xarxa per tenir un complement que actualment és fonamental.

Arnau Bonan, editor a Lynx Edicions que ha treballat en l’edició d’un bon nombre de guies d’ocells de llocs diferents del món, ens explicarà com funciona tot plegat, de les dificultats per aconseguir compilar tota aquesta informació correctament però, a més, com fer-ho per països on la informació sobre les espècies d’ocells de la que disposem no és ni de la mateixa qualitat ni la mateixa quantitat que a Europa.

Possiblement, després d’assistir a aquesta xerrada veuràs les teves guies d’ocells amb un altres ulls, les respectaràs més, o, fins i tot, les reverenciaràs.

Author: Ricard Losarcos