MAGNUS ROBB O COM GRAVAR ELS SONS DE LA MIGRACIÓ NOCTURNA DELS OCELLS

Categories: noticia_home,noticies2019

Durant l’última dècada, l’especialista en gravació de sons, Magnus Robb, ha estat gravant reclams d’ocells en migració nocturna a la Península Ibèrica i altres llocs d’Europa. Això ha obert una nova frontera en la identificació de vocalitzacions, pel fet que els reclams que els ocells emeten durant la migració per la nit poden ser exclusius per aquesta activitat, de forma que són desconeguts fins i tot per al birder expert. Però, a part del nou coneixement sobre la identificació d’ocells, les gravacions de reclams nocturns han proporcionat moltes sorpreses, com aus marines creuant terra ferma o rareses de Sibèria que passen desapercebudes per sobre els nostres caps.

Magnus està difonent els seus coneixements, mètodes i àmbit de treball de camp a altres entusiastes de la gravació de sons i a altres llocs. Col·laboradors de les Açores, Azerbaijan, Xipre i de molts altres punts del Paleàrtic Occidental ja estan col·laborant amb ell. Una xarxa de persones gravant a l’ample de tota aquesta regió biogeogràfica probablement produirà moltes més sorpreses, tot alimentant una enorme base de dades de gravacions de sons que donarà com a resultat la producció d’una guia de reclams nocturns.

A la seva xerrada, aprendreu les seves tècniques i l’extraordinari treball que està fent però aneu amb compte: això s’ha convertit en una obsessió per a molts i tu pots ser el següent que hi quedi enganxat!

Author: Ricard Losarcos