A les carpes instal·lades per aquesta finalitat, diferents empreses del sector oferiran els seus productes o serveis als visitants. Els visitants podran conèixer, provar, tocar i adquirir una extraordinària oferta de productes relacionats:

 

ÒPTICA I COMPLEMENTS


Les marques més importants del sector presentaran les seves novetats i gama de models.

Els estands d’òptica es situaran de manera que tinguin una visió directe dels ocells de la llacuna de la Tancada i dels voltants per permetre “testar” els prismàtics i telescopis com si fóssim al camp observant ocells.

Enguany, també comptarem amb un mercat de segona mà per donar la oportunitat als visitant del Festival de compra o vendre material usat.

 

Expositor Descripció
SWAROVSKI OPTIK – ESTELLER S.L. J. Esteller, SL porta més de 30 anys sent el distribuïdor exclusiu a Espanya i Portugal de prestigioses marques internacionals com SWAROVSKI OPTIK -marca de referència al món de l’òptica esportiva- LEATHERMAN, MAGLITE o NALGENE.
NIKON Empresa líder en fotografia i òptica amb l’última tecnologia en càmeres fotogràfiques, prismàtics, telescopis d’observació i telèmetres làser.
DISEFOTO Disefoto distribueix a Espanya equipament fotogràfic, de vídeo i d’observació d’ocells de les marques MANFROTTO, GITZO, KITE OPTICS, PHOTTIX i HÄHNEL, entre altres.
VORTEX Una marca líder en binocles i telescopis amb un ampli ventall de productes per a satisfer tots els diferents nivells de qualitat. Gràcies a la seva garantia VIP, si mai tens un problema, VORTEX es farà càrrec del teu material i et donarà una solució sigui quina sigui la causa del problema.
ZEISS – EXCOPESA Zeiss – Excopesa ofereix a l’observador expert i en general a tothom que li agradi la natura i les activitats a l’aire lliure, els productes amb millors prestacions òptiques: prismàtics i telescopis terrestres amb la tecnologia més avançada del mercat.
BUSHNELL Productes d’òptica esportiva i outdoor: prismàtics, telescopis terrestres, càmeres de foto-trampeig, visors nocturns, GPS i Imageview (prismàtics + fotografia).
CANON Canon empeny la passió per la fotografia de natura.
El públic que visiti l’estand de Canon podrà provar una àmplia gama de productes orientats a la fotografia de natura per a entusiastes i professionals, com càmeres rèflex (EOS-1D X, EOS 5D Mark III, EOS 5DS R, EOS 7D Mark II, EOS 70D y EOS 750D), una àmplia gama d’objectius adequats per aquest tipus de fotografia, la nova línia de binoculars, càmeres compactes amb potent zoom i impressores d’injecció (PIXMA PRO-10S). En aquest espai, a més, els assistents comptaran amb el suport, assessorament i la atenció personalitzada dels especialistes de Canon Professional Services (CPS), així com del fotògraf professional de natura Antonio Liébana, que els ajudarà a solucionar els possibles dubtes de configuració dels seus equips.
DUGOPA S.A. (KOWA – GIOTTOS) Dugopa és importador i distribuïdor des de 1940 de productes fotogràfics dels fabricants líders mundials. Al seu estand es presentaran els prismàtics i telescopis de la prestigiosa marca nipona KOWA i els trípodes de GIOTTOS.
OPTICRON binoculares, telescopios y complementos Binocles, monoculars, telescopis, trípodes, equips de telefotografia i digiscoping i accessoris. L’esperit de l’empresa és oferir la millor solució pels amants de la natura, amb independència de l’edat, pressupost o experiència, proporcionant la millor combinació de qualitat, elecció i valor acompanyat d’un excepcional servei al client.
DIGISCOPING ADAPTERS Empresa especialitzada en adaptacions per a fotografia amb més de 20 anys donant solucions. Especialitzada en tècniques de fotografia com el digiscoping o l’alta velocitat. Dissenyem els nostres productes adaptats específicament per a les principals marques del mercat: Canon, Nikon, Panasonic, Zeiss, Swarovski, Leica, Kowa entre moltes altres. També oferim kits complets de fotografia i digiscoping.
VANGUARD Vanguard és un fabricant internacional d’accessoris fotogràfics i per a la observació, amb més de 30 anys d’experiència, desenvolupant productes de qualitat contrastada que ofereixen solucions a qualsevol nivell d’exigència per part dels nostres clients.
STEINER – TAMRON Objectius, prismàtics i accessoris per a fotografia i observaciñó de la fauna i flora. A l’estand s’exposaran el objectius fotogràfics de Tamron, els prismàtics Steiner, les maletes estanques Peli, els arnesos Cotton Carrie i els, flashos Metz.
PENTAX – SIGMA Reflecta distribueix a Espanya equipament fotogràfic outdoor i d’observació d’ocells de les marques PENTAX i SIGMA. A l’estand s’exposaran els prismàtics, telescopis i les càmeres reflex i compactes Pentax, i els objectius per rèflex digitals Sigma.
LEICA Gaudir de la natura amb una intensitat sense precedents.
Si vostè és un observador d’aus compromès o simplement un amant de la natura curiosa, tenim peces al nostre catàleg d’Observació de la Natura que li garantim seran el company perfecte per al seu viatge. Descobreixi la línia binocular inigualable de Leica, amb els models ULTRAVID, Trinovid, Duovid i Monovid, cadascun fabricat a mà.
I el nostre sistema de digiscoping és l’ideal per a obtenir resultats de primera classe, ja que Leica és l’únic fabricant de sistemes òptics que ofereix tot el necessari per digiscoping dins de la mateixa marca.
ORYX A la Botiga de l’Amant de la Natura compartim la teva afició i t’oferim el consell expert sobre la millor selecció de prismàtics i telescopis del mercat. A l’estand d’ORYX hi trobaràs tots els models exposats a la secció d’òptica de la fira juntament amb complements per a fotografia i digiscoping, suports especials, fundes i corretges, etc…

 
 

LLIBRES


ORYX, la llibreria més gran de llibres d’història natural al nostre país, prepararà una molt àmplia representació de llibres de totes les especialitats naturalistes. Hi haurà també estands propis de les editorials més importants especialitzades en aquesta temàtica. Alguns dels autors més destacats signaran els seus llibres a l’estand d’ORYX.

 

Expositor Descripció
LYNX Presentació del primer volum del “HBW and BirdLife International Illustrated Checklist of the Birds of the World”. Demostració del HBW Alive, un nou recurs ornitològic a Internet que conté la informació actualitzada del Handbook of the Birds of the World (HBW), la gran enciclopèdia sobre els ocells del món: es mostraran les nombroses eines destinades a facilitar l’accés immediat a la informació i també a personalitzar el conjunt de l’obra a les preferències dels usuaris. A més d’una completa selecció d’altres llibres publicats per Lynx Edicions: les col·leccions del Handbook d’ocells i el de mamífers (HBW i HMW), guies d’identificació i monografies entre altres obres.
ORYX A la botiga de l’Amant de la Natura compartim la teva afició i t’oferim el consell expert sobre els més de 15.000 llibres d’història natural que pots sol·licitar a través de la nostra web. Al festival tindrem una extensa selecció de títols d’ornitologia i altres especialitats naturalistes per remenar i triar i gaudir de descomptes i ofertes especials!
GRUP DE RECERCA CIENTÍFICA TERRES DE L’EBRE El Grup de Recerca Científica* “Terres de l’Ebre” el formen una colla de persones que, per formació o per afició, s’interessen en l’estudi de la natura en general i del Massís del Port, en particular. Mestres, biòlegs, pagesos, farmacèutics, fusters,… des de tots els àmbits es pot treballar en i per al coneixement del medi que ens envolta.
Al seu estand també podreu trobar les seves publicacions:
“Plantes del Port II”; “Plantes del Port III”, “Roques del Port”; “Estrelletes de Mig Camí”; “Bolets del Port”; “Aus del Port”;…

 
 

CAIXES-NIU I MENJADORES


Les dues marques europees més importants d’aquest material, SCHWEGLER i JACOBI JAYNE, tindran un protagonisme especial a l’estand d’ORYX.

 

Expositor Descripció
JACOBI JAYNE Descobreix les constants innovacions en productes per als ocells de jardí de JACOBI JAYNE. Menjadores fàcils de desmuntar i netejar, adequades per a diferents tipus de menjars o per a col·locar penjant de branques, al vidre d’una finestra o a una paret, així com tot tipus de complements. I les noves caixes niu de fusta de pi, amb un disseny excel·lent i construcció de qualitat!
SCHWEGLER Les caixes-niu de “ciment de fusta” són literalment caixes per a tota la vida i són les més recomanades pels especialistes de tot el món per ser les més eficaces i duradores. El material amb que estan fabricades conté més de ¾ parts de serradura de fusta, ciment, calç i altres additius per donar un millor aïllament, és resistent a l’atac dels picots i permet crear models de caixa de totes les formes possibles. En el festival tindrem desenes de caixes per a ocells, mamífers i insectes.
GRANA Menjar per a ocells silvestres especialment seleccionat i formulat per ser el més atractiu per als visitants de les nostres menjadores. Mallerengues pit-roigs, cotxes, caderneres, lluers, pardals i un llarg etcètera gaudiran d’un excel·lent recurs d’alimentació durant els mesos de tardor i hivern a les menjadores del nostre jardí. I també cucs deshidratats, menjar especial per a eriçons, boles i pastissos de llard,…
GARDEN BIRDS Empresa dedicada a la distribució de caixes niu i menjadores per a fauna silvestre així com a l’assessorament en control biològic de plagues i foment de la biodiversitat.
PARAPAJAROS.COM Dissenyem, elaborem, provem i distribuïm les nostres caixes niu per a ocells, ratpenats, menjadores i altres accessoris per a aus, i altres animals silvestres.
Projectes de control biològic de plagues, assessorament i suport tècnic. Facilitem la convivència i simbiosi entre persones i aus en els seus espais naturals: jardí, cultius agrícoles, horts, espais naturals, forestals, en entorns rurals i urbans.

 
 

EQUIPAMENT


A més dels mencionats anteriorment, tindrem a l’abast complements d’interès per als ornitòlegs, fotògrafs de natura, viatgers naturalistes, especialistes en papallones, caçadors de bolets,… Per exemple, càmeres de fototrampeig, reproductors de sons, detectors d’ultrasons, adaptadors per digiscoping, motxilles, aguaits, caçapapallones, material d’anellament,…

 

Expositor Descripció
DELTACLETA La bicicleta elèctrica del Delta de l’Ebre que t’ajudarà a recórrer grans distàncies amb menys esforç! Gaudeix d’una experiència especial al territori del Parc Natural.
BIOCHAPAS És un projecte que sorgeix des del convenciment personal dels seus integrants que el respecte i la cura del nostre entorn passa pel coneixement dels valors naturals que el conformen.
Som un equip multidisciplinari que inclou professionals de l’educació i el medi ambient, així com del disseny, la divulgació, la fotografia, etc. Tot això ens permet crear productes no només atractius, sinó també rigorosos en els seus continguts.
Elaborem productes com ara imants, xapes, vinils, siluetes d’aus, samarretes, dessuadores, etc. basats en imatges de fauna ibèrica i acompanyats per textos divulgatius sobre les espècies. Tot això fa dels mateixos un regal o un record molt especial pels amants de la natura.
ORYX A la Botiga de l’Amant de la Natura compartim la teva afició i t’oferim el consell expert sobre un ampli ventall de productes d’equipament pel naturalista. A l’estand d’ORYX hi trobaràs des de sistemes de gravació del cant d’ocells a material d’anellament, detectors d’ultrasons, càmeres de foto trampeig, material de camuflatge i aguaits, lupes de camp, adaptadors de digiscoping, etcètera.

 
 

TURISME DE NATURA I ALTRES PRODUCTES I SERVEIS PER A NATURALISTES


Volem que el festival sigui un lloc ideal per empreses i professionals especialitzats en serveis com guiatges, viatges naturalistes, hides per fotògrafs, allotjaments rurals especialitzats, webs temàtiques, revistes,…

 

Expositor Descripció
SEO / BIRDLIFE SEO/BirdLife (Societat Espanyola d’Ornitologia) és l’organització pionera de la conservació de la natura i de la biodiversitat a Espanya.
Fundada al 1954 amb l’objectiu de preservar les aus silvestres i el seu hàbitat; per a realitzar estudis científics; per a difondre el coneixement, l’estima i el respecte a les aus i la natura en general; per a practicar l’educació ambiental; per a treballar en la cooperació internacional pel desenvolupament i per a impulsar programes de voluntariat ambiental.
La implantació territorial es basa en el suport i l’entusiasme dels nostres socis (en l’actualitat més de 12.000), que avalen la nostra feina i col·laboren desinteressadament en nombroses activitats.
SEO / BirdLife és l’organització representant de BirdLife International a Espanya, una federació que agrupa les associacions dedicades a la conservació de les aus de tot el món. Es tracta de la major organització mundial de conservació de les aus i la natura, que es proporciona amb els representants de 121 països i mobilitza uns 13 milions d’associats i simpatitzants a tot el món./td>
EXTREMADURA Extremadura es troba entre les destinacions turístiques més desitjats pels afeccionats a l’ornitologia i els amants de la natura de tot el món. És un territori popular a causa de la seva gran diversitat d’hàbitats, des de les altes muntanyes de Gredos a les planes de la Serena o Càceres i Trujillo, i la seva situació geogràfica estratègica dins de les rutes migratòries de moltes aus. Aquesta part d’Espanya és inoblidable gràcies a la seva flora, fauna, cultura i excel·lent gastronomia.
Un segell que garanteix la qualitat del teu viatge a Extremadura és el Club Birding in Extremadura, integrat per més de 70 socis: guies professionals, allotjaments, empreses turístiques, centres d’interpretació i entitats públiques.
QUERCUS Revista mensual dedicada a l’estudi, l’observació i la defensa de la natura. Fundada al 1981, està a punt de complir 33 anys de camí. Tot un referent dins el sector de la premsa ambiental.
MUSEU DE LES TERRES DE L’EBRE El Museu, inaugurat el 2011 a partir de la renovació del Museu Comarcal del Montsià, és una de les principals entitats culturals del territori pels fons que reuneix -les col·leccions d’arqueologia, etnologia i natura-, pels serveis que presta -SET (Serveis Educatius i Turístics), SAM (Servei d’Atenció als Museus), Espai Multimèdia, mediateca, etc.- i pel conjunt d’activitats públiques, tècniques i de recerca que organitza setmanalment. El Museu i el SAM esdevenen una plataforma pública de difusió i gestió del patrimoni i, alhora, un centre de producció cultural al servei dels ciutadans de les Terres de l’Ebre i d’aquells que visiten les comarques del sud de Catalunya.
EMBERIZA – AVES DE MARRUECOS – BIRDING SENEGAL El Fons Emberiza es va crear al 2007 a fi de dur a terme petits projectes de conservació d’hàbitats i fauna salvatge, així com ajudar als que d’una manera o altra dediquen els seus esforços a això. En concret, pretenem concentrar-nos en llocs i espècies animals poc coneguts, que sovint escapen a l’atenció de les grans organitzacions conservacionistes i dels mitjans de comunicació. Aquí presentem la publicació “Aus del Marroc” i Senegal com a destinació ornitològica.
NATURAPROP Així és la Natura de prop. Vols viure-la?
Tres bons veïns amb trajectòries diferents però una passió compartida per la natura i la fauna salvatge. Vivim al camp, i en estreta col·laboració amb gent del territori, pagesos i propietaris d’establiments de turisme rural, hem començat a establir una petita xarxa d’aguaits en el nostre entorn proper, confortables, originals i ideals per observar la natura amb total tranquil·litat. Això ens permet acostar el públic a la fauna salvatge sense destorbar-la, tot donant un valor afegit al ric patrimoni natural que ens envolta.
LA SABINA La Sabina ofereix serveis de guiatge i aguaits per fotografiar ocells. Venda en origen del conjunt de serveis, lligant d’aquesta manera la fotografia de fauna al desenvolupament rural i a la percepció dels ocells com un actiu, que afegeix potencial al territori.
PHOTO LOGISTICS Photo Logistics és uns empresa de serveis al fotògraf de natura. Des dels seus més de 60 hides distribuïts a tot Espanya s’ofereix la possibilitat de fotografiar algunes de les espècies més emblemàtiques del Sud d’Europa. Entenem el desenvolupament rural i la conservació dels hàbitats i les espècies com parts del mateix procés.
ARRÈLIA.CAT – RESERVA NATURAL DE SEBES ARRÈLIA.CAT: contribueix a la conservació d’espais naturals de Catalunya i al foment de la gestió sostenible del medi mitjançant la venda de propostes ecoturístiques.

RESERVA NATURAL DE SEBES: espai fluvial de 204 Ha amb una gran biodiversitat que el converteix en un dels espais humits més grans i representatius del país i és una destinació ornitològica de primer ordre que compta amb observatoris, passarel·les i itineraris habitats per a l’observació d’aus.

MAMALAND SAFARIS – BIRDS OF UGANDA Companyia de safaris local a Uganda que ofereix safaris d’observació d’aus amb guies especialitzats que coneixen la majoria dels hàbitats. Un territori amb més de 1.060 albiraments, la densitat més espectacular per quilòmetre quadrat!
FOCUS ON MEDITERRANEAN WILDLIFE Focus on Mediterranean Wildlife és una empresa dedicada a oferir recursos als fotògrafs de la natura per tal que puguin aconseguir imatges de les espècies més emblemàtiques dels biòtops mediterranis. Totes les instal·lacions amb les que treballem estan vinculades a projectes de conservació dels hàbitats o de les espècies.
EDMAKTUB L’associació EDMAKTUB és una organització sense ànim de lucre, dedicada a l’estudi científic i a la divulgació del medi aquàtic. Des de 2013 desenvolupa el Projecte Rorqual, una iniciativa centrada en l’estudi del rorqual comú i de les condicions de l’entorn marí a la costa del Garraf.

 
 

ORGANITZACIONS I ALTRES INSTITUCIONS


Organitzacions i institucions relacionades amb la Natura també tindran l’oportunitat de venir a mostrar al públic del Festival la seva tasca.

 

Expositor
INSTITUT CATALÀ D’ORNITOLOGIA
FUNDACIÓ CATALUNYA LA PEDRERA
PARC NATURAL DEL DELTA DE L’EBRE
PATRONAT DE TURISME DE LES TERRES DE L’EBRE
AJUNTAMENT D’AMPOSTA