LES ORNITÒLOGUES TAMBÉ EXISTEIXEN

Categories: noticia_home,noticies2019

La manca de dones aficionades a l’ornitologia és un fet constatat des de fa temps i, si bé s’observa una tendència a que això canviï, ha nascut el grup de las Lechuzas Pajareras, compost per dones molt resoltes a impulsar aquest canvi de paradigma.

Durant el rodatge d’un documental d’ornitologia a Fuerteventura a principis d’enguany, Uca Díaz, que té una empresa de guiatge ornitològic, va fer notar a l’equip de rodatge que només apareixien homes. A partir d’aquí va contactar amb diferents noies per participar en el documental, que es van animar a donar més veus i en pocs dies tenien 12 dones, no només disposades a col·laborar amb el documental sinó a anar més enllà. Naixia el Lechuzas Pajareras – Women Birders Group.

Uca Díaz i Maria Cabau ens explicaran quines particularitats té ser dona birder i com afronten l’aparent major vulnerabilitat d’una dona sola observant ocells al camp, la subtil sensació d’intimidació en entrar en un col·lectiu compost majoritàriament per homes, l’actitud entre paternalista i condescendent de molts ornitòlegs veterans i la necessitat d’un esforç extra per tal que les seves observacions d’ocells obtinguin credibilitat.

Sense haver trobat actituds masclistes obertament hostils, com és d’esperar en un col·lectiu relativament culte com és el dels ornitòlegs, les conferenciants ens faran veure que encara queda camí per fer a l’hora de desmuntar certs tòpics, prejudicis i reticències.

Cap dona ornitòloga pot perdre’s aquesta xerrada i els ornitòlegs homes, encara menys.

Author: Ricard Losarcos