L’AUFRANY, VOLA ALT EN LA TRIA DEL PROJECTE DE CONSERVACIÓ GUANYADOR

Categories: noticia_home,noticies2019

En l’edició d’enguany, el públic assistent ha estat qui s’ha encarregat de triar el projecte de conservació al qual es destinaran els beneficis de les entrades del festival.

Amb aquesta novetat es va aconseguir implicar encara més als visitants del festival, fent-los partícips del propi projecte a més de donar ressò als projectes presentats.

El projecte guanyador amb un 41% de vots va ser el presentat per l’equip de biologia de la conservació de la Universitat de Barcelona titulat “Estat de conservació́ de la població́ d’aufrany (Neophron percnopterus) a la Catalunya central i oriental: cens, èxit reproductor i supervivència.

El seu objectiu és millorar el coneixement sobre la demografia i l’estat de conservació́ de l’aufrany, una espècie amb la categoria en perill a nivell mundial.

En segon lloc va ser per el projecte de conservació de l’ocell de tempesta cara blanc presentat per l’organització Corys amb un 21 % dels vots. El qual tenia com a objectiu la restauració́ de la colònia reproductora de l’ocell de tempesta carablanc (Pelagodroma marina) a l’illot d’Alegranza, Canàries.

La gavina corsa va ser l’espècie que va quedar amb tercer lloc amb un 19 % dels vots. Aquesta projecte presentat per Picampall tenia com a objectiu estudiar les migracions d’aquesta espècie per tal de preveure futures colonitzacions i millorar-ne l’estat de conservació al Delta de l’Ebre.

Finalment, amb un 19 % la baldrigra balear va quedar en última posició. El Grup Balear d’Ornitologia i Defensa de la naturalesa, autors d’aquest projecte, pretenien continuar un programa de marcatge d’aquesta espècie l’au marina més amenaçada d’Europa, per tal de millorar el seu estat de conservació.

Gràcies als vots del participants, l’aufrany és doncs l’au escollida i que gaudirà del premi d’un import mínim de 2000 euros gràcies a la col·laboració del Zoo de Barcelona, més el benefici de les entrades al festival.

Author: Ricard Losarcos