INVESTIGACIÓ I CONSERVACIÓ AL ZOO DE BARCELONA

Categories: noticia_home,noticies2019

En la línia dels grans zoos del món al segle XXI, el de Barcelona va molt més enllà de ser una simple col·lecció d’animals perquè el públic els gaudeixi de prop. Els projectes de recerca sobre espècies en perill i els treballs d’investigació diversos són uns objectius estratègics molt importants del Zoo de Barcelona.

Juli Mauri, Cap de Sostenibilitat i Fauna Local, ens explicarà els diferents projectes als que ara s’estan dedicant recursos com, per exemple, el projecte de conservació i reintroducció del Tritó del Montseny, una espècie única al món que és endèmica del massís i que s’ha trobat ben bé a la vora de l’extinció si no s’hagués actuat a temps. Al Senegal, la gasela Dorcas saharaui és la beneficiada per un projecte de reintroducció que li permetrà tornar als llocs on vivia fins els anys 1950, quan va començar a patir una davallada poblacional dramàtica a causa de molts factors, entre ells la caça directa.

La llista de projectes continua amb dotzenes d’ajuts més destinats a treballs d’investigació i conservació que poden estar al costat de casa o a l’altra extrem del món.

Author: Ricard Losarcos