ELS PORTALS WEB DE RECOLLIDA D’OBSERVACIONS ORNITOLÒGIQUES: PRESENT I FUTUR

Categories: noticia_home,noticies2016

Gabriel GargalloA diferència dels projectes de seguiment més tradicionals, que se centren en obtenir dades molt estandarditzades, els portals web de recollida de dades ornitològiques treuen profit de la immensa quantitat d’observacions casuals que fan els ornitòlegs en el seu dia a dia al llarg de tot l’any. De fet, amb escassament 15 anys d’història aquests portals han revolucionat la recollida de dades naturalístiques. Només a Catalunya cada dia s’entren més d’un miler i mig d’observacions d’ocells al portal ornitho.cat. I arreu d’Europa són uns 30 milions a l’any! Xifres impensables pocs anys enrere.

Però n’hi ha prou en recollir milions de dades? Es poden recollir moltes dades i a l’hora fer-ho de manera mínimament estandarditzada? Quin és el futur d’aquests portals, complementar o ser el successor de molts projectes de monitoratge estandarditzat?

Gabriel Gargallo, director de l’Institut Català d’Ornitologia i coordinador de l’EuroBirdPortal, ens parlarà sobre aquestes i moltes altres qüestions al DBF16. No t’ho perdis!

Author: Ricard Losarcos