FALCONS URBANS: 20 ANYS PELS CELS DE BARCELONA

Categories: noticia_home,noticies2019

Com altres ciutats de tot el món, Barcelona pot presumir de tenir una població de falcons pelegrins urbans ben saludable.

Introduïts el 1999, els falcons barcelonins estan criant a edificis emblemàtics, com la Sagrada Família, hotels de disseny i penyasegats naturals de cara al mar però el procés per establir aquesta població no ha estat exempt de dificultats. Des d’ocells que no es decideixen a criar fins a propietaris d’edificis que no toleraven la presència dels falcons, la reintroducció del falcó pelegrí ha necessitat una dedicació en temps i expertesa notables. Malgrat tot, els falcons de Barcelona són un indubtable cas d’èxit.

Eduard Durany i Sergi Garcia han estat els artífexs d’aquest projecte, que va associat a altres actuacions per potenciar la biodiversitat urbana a la ciutat. En la seva xerrada, ens explicaran el projecte, la seva experiència i les anècdotes més notables que han protagonitzat els falcons barcelonins. Al final, tindrem l’oportunitat de veure un audovisual resum d’aquests 20 anys creat pel fotògraf Oriol Alamany.

Author: Ricard Losarcos