ELS ESTIMAOCELLS DEL VALLBONA DE LES MONGES

Categories: noticia_home,noticies2019

El projecte Estimaocells  neix l’any 2012 a la setmana cultural del petit poble de l’Urgell anomenat  Vallbona de les Monges.

Sorgeix de la necessitat d’aplicar una psicologia inversa transformant els espantaocells en estimaocells. Els seus pilars són la biodiversitat, la comunitat, el reciclatge i l’art de territori.

A nivell de comunitat,  cada família del poble té el seu estimaocells fet de reciclatge, ja que són fets amb roba vella i material reciclat. Cada creació familiar dona força a l’art del territori donat que són bonics i tothom els hi fa fotos.

Finalment, també tenen una forta implicació amb la biodiversistat perquè cada estimaocells, en lloc d’espantar a les aus, les atrau.  Al cap conté una caixa niu perquè hi criïn els ocells, i porten menjadores i altres accessoris per afavorir l’atracció dels ocells cap ells i no cap a les plantes o fruits que puguin “malmetre”.

Els estimaocells també han estat punt de partida de projectes de fauna al territori, com són : projecte òliba, projecte mussol comú, projecte xoriguer, observatoris de fauna, projecte amfibis…

Al món són únics  i ara s’estan replicant  per tot el territori i més enllà , difonent  els seus valors de  comunitat, art de territori, reciclatge i biodiversitat.

Aquest Delta Birding Festival, tindrem l’oportunitat d’escoltar la conferència d’un dels seus creadors, l’Eduard Viver, com també els més petits podran gaudir de l’experiència d’ajudar a fer-ne un al taller familiar “Els estimaocells”.

Author: Ricard Losarcos