EL MUSEU DE CIÈNCIES NATURALS DE BARCELONA AVANÇA EN LA SEVA RECERCA GRÀCIES AL DBF

Categories: noticia_home,noticies2017

7G5A8248Durant l’edició del DBF 2016, el Museu de Ciències Naturals de Barcelona va realitzar un taller sobre la preparació de pells d’ocells de museu per anelladors experts. Gràcies a la participació de desenes d’anelladors, el MCNB va confirmar que preparar les pells amb una de les ales oberta, facilita la revisió de patrons de muda i datat.

En les seves avaluacions de 4 pells de museu, una amb l’ala oberta i l’altra amb una tancada de tord comú (Turdus philomelos) i altres dos pells similars de tallarol de casquet (Sylva atricapilla), van trobar que la revisió de la muda i el datat era més fàcil en les pells preparades amb l’ala oberta. Tot i així, en quant a la presa de mides corporals (tars i corda alar), no van trobar diferències entre la forma de preparar les pells oberta o tancada. A més, alguns anelladors van recomanar que l’ala que estigui oberta s’estengui en la seva totalitat per a poder observar amb més detall les plomes de vol.

El MCNB disposa de diferents col·leccions zoològiques per a ser consultades cada any per biòlegs, paleontòlegs i metges que treballen en projectes de recerca nacionals i internacionals. Els àmbits principals de treball inclouen l’estudi i seguiment de la biodiversitat, aspectes de l’evolució, l’ecoetologia i l’ecologia.

Author: canvis2016