DESCOBRIR ESPÈCIES D’AUS AL SEGLE XXI

Categories: noticia_home,noticies2016

Borja MiláEn una recent expedició a les remotes muntanyes de Kumawa a Papua Occidental, un dels llocs menys explorats del planeta, Borja Milà acompanyat d’un grup d’investigadors, van descobrir una nova espècie d’ocell de la família dels Melanocarítids. Malauradament, queden pocs llocs tan desconeguts com Kumawa, però tot i així queden moltes espècies per “descobrir” en un altre sentit.

Actualment, els investigadors apliquen una nova metodologia consistent a combinar dades del plomatge, la morfologia i els marcadors genètics. Amb aquesta innovadora manera de treballar, sovint es troben amb la sorpresa de trobar espècies noves. Així, no és l’exploració èpica de llocs remots sinó la tècnica científica més avançada allò que ens condueix a la sorpresa de descobrir una nova espècie.

 Borja Milà, investigador Ramon y Cajal del Departament de Biodiversitat i Biologia Evolutiva del Museu de Ciències Naturals, ens parlarà de com la introducció de la nova taxonomia integradora els ajuda a delimitar els diferents tipus d’espècies d’ocells, evitant d’aquesta manera subestimar la diversitat d’aus del planeta.

Author: Ricard Losarcos