CONFERÈNCIES, PRESENTACIONS, ENTREVISTES, …
  • Neil Rettig & Laura Johnson (USA – CornelLab) – Parlaran sobre la seva pel·lícula i la seva monumental tasca per salvar l’àguila menjamones de les Filipines, una des les 10 espècies d’ocells més amenaçades del món, amb només 400 parelles que viuen en boscos tropicals que estan sent talats i destruïts. Presentarem també el vídeo en primícia europea! No us perdeu el tràiler a http://birdofpreymovie.com/
  • Killian Mullarney (UK) – il·lustrador d’ocells irlandès que, després de l’èxit de la seva participació en la primera edició, repeteix al nostre festival per explicar-nos els recents descobriments sobre l’avifauna del Sàhara occidental. A més, intervindrà en un col·loqui amb altres il·lustradors.
  • Ian Lewington (UK) –  un dels il·lustradors d’ocells més reconegut a nivell mundial que ens parlarà de la seva nova publicació Rare Birds of North America, un treball que marcarà un punt d’inflexió en el coneixement de les rareses al continent nord-americà i també ens parlarà de com enfocar en el món digital en el que vivim la il·lustració d’ocells.
  • Martin Collinson (Escòcia) – explicarà el seu “CSI Birding” que, com els forenses del CSI, és capaç de donar-nos molta informació dels ocells a partir del seu ADN. Collinson pot saber la procedència geogràfica d’un ocell, la proporció de mascles i femelles, el grau de consanguinitat, la diversitat de la població, la viabilitat de poblacions aïllades d’espècies en perill i altra informació que no es pot obtenir mirant amb prismàtics.
  • Mark van Beirs (Flamenc) – guia de BirdQuest. Parlarà de les seves expedicions a alguns dels llocs més remots del planeta per a observar espècies d’ocells que molt poca altra gent ha estat capaç de veure, com per exemple el Paó del Congo (Afropavo congensis), localitzat al més profund de les selves de la República  Democràtica del Congo.
  • Daniel Lopez Velasco (Esp) – explicarà com és l’avifauna de l’illa de Nova Guinea tant de la meitat oriental com l’occidental on ha realitzat un bon nombre de viatges i expedicions com a guia ornitològic amb la companyia BirdQuest.
  • Jonathan Martinez (França)- Ornitòleg i fotògraf francès que ha viscut durant força anys al Sud de la Xina, des d’on s’ha dedicat a fer prospeccions per àrees gairebé desconegudes pels ornitòlegs occidentals. Ha fotografiat espècies poc conegudes per la ciència i ha fet estudis taxonòmics mitjançant la captura i anellament d’exemplars en aquestes zones remotes
  • Andrés Barbosa (Espanya) – investigador del MNCN, que parlarà sobre l’extraordinària biologia dels pingüins de l’Antàrtida, on ell ha passat llargues temporades estudiant aquests ocells tan singulars.
  • José Ramón Castelló (Espanya) – el metge madrileny que ha publicat una guia de Bòvids del món amb la prestigiosa editorial Princeton University Press i que, després de l’èxit assolit, emprèn el projecte de fer una guia sobre els cànids del món, dues feines monumentals amb una selecció de fotografies que com a mínim es pot qualificar d’impressionant.
  • Ivan Maggini (Suïssa) – coordinador científic del Programa d’Anellament d’Ocells d’Àustria i que, en col·laboració amb l’ICO, està duent a terme seguiment d’ocells amb tecnologies d’última generació com nanotags i GPSs. En el seu projecte actual està omplint els oasis del Sàhara amb antenes receptores dels marcadors que col·loca en petits passeriformes!
  • Jose Luis Gállego (Espanya) – conegut apassionat comunicador mediambiental del nostre país que parlarà sobre els valors de la conservació del medi ambient per deixar un món millor a les generacions futures.
  • Oriol Alamany (Espanya) – fotògraf de referència que repeteix al festival després de l’èxit de les seves intervencions en l’edició passada. Ara, tothom espera veure el resultats de les seves expedicions a l’Himàlaia a la recerca del mític lleopard de les neus, un animal que molt pocs fotògrafs han aconseguit capturar amb les seves càmeres.
  • Evarist March (Espanya) – reconegut guia de natura i fundador de Naturalwalks empresa que, a part de fer guiatges, forma i certifica guies per exercir aquesta professió tan especialitzada com passional.
  • Blanca Martí (Esp) – il·lustradora que ens presentarà la seva exposició “Amb ulls de Natura”,  una magnífica sèrie de dibuixos de primats. Per als aficionats al dibuix naturalista, serà un luxe tenir-la a la taula rodona amb els altres grans il·lustradors convidats al festival.

  Com és habitual, en altres sales es faran més conferències, presentacions de novetats editorials, nous productes o serveis dels expositors.

  Aquest any seguim amb l’Àgora, un espai informal per gaudir dels convidats des d’un altre punt de vista amb entrevistes disteses i buscant les anècdotes i les històries singulars que normalment no solen estar en les ponències principals però que moltes vegades són tan interessants com aquestes.

ON ES FA? QUAN? PREU PATROCINAT PER
Plànol Carpa 1 Horaris

Carpa 2 Horaris Àgora Horaris

 

Durant tot el Festival Inclòs amb l’entrada    020-logo-infosaLogo swarovski optik