AUFRANYS CAP AMUNT

Categories: noticia_home,noticies2017

Helena Tauler 4Helena Tauler és una investigadora que està fent la seva tesi doctoral aprofundint en un tema que ja fa anys del que és experta: l’increment poblacional de l’aufrany (Neophron percnopterus) a Catalunya. Col·laborant amb l’Equip de Biologia de la Conservació de la UB i el Grup de Naturalistes d’Osona, va començar estudiar els factors demogràfics i ambientals que condicionaven el creixement d’aquesta espècie a la Catalunya central i oriental. Recopilant dades històriques des de 1988 i amb la col·laboració d’altres observadors va iniciar un seguiment intensiu des de 2012 fins l’actualitat en el que han localitzat les parelles nidificants, han anellat més de 100 polls amb anelles de lectura a distància i han pres mostres de plomes, sang i restes de la dieta presents al niu.

Amb tota aquesta informació, estan realitzant una anàlisi de viabilitat de la població, estudiant la dieta de l’espècie, la influència dels abocadors i la presència de contaminants en sang. A més, estan recopilant la informació d’avistaments d’ocells anellats per veure quins són els seus moviments.

En la seva xerrada, Helena Tauler desgranarà els resultats del seu treball que intenta explicar les raons de l’increment poblacional d’aufrany a Catalunya, que, en canvi,  es troba en declivi a la resta de la Península Ibèrica.

Author: Ricard Losarcos