APRÈN A IDENTIFICAR CANTS D’OCELLS AL DBF

Categories: noticia_home,noticies2017

eloisaHabitualment fem servir fotografies o il·lustracions per tal de conèixer una mica més els ocells, però tot sovint ens oblidem d’una part molt important que tot ornitòleg ha de tenir en compte a l’hora de sortir al camp: els cants d’ocells. Sovint se la considera “l’os” de l’ornitologia, donat que identificar cants és un art francament complicat per al principiant.

Per sort, al DBF comptarem de nou amb la presència de l’Eloïsa Matheu, experta en el sons de la natura, que al 1992 va crear el segell discogràfic Alosa, per a publicar guies sonores de consulta dels cants d’ocells d’Espanya. El dissabte, l’Eloïsa ens farà una xerrada sobre els sons de la natura del Delta de l’Ebre, Collserola i l’Índia. A més, al capvespre farà una sortida al camp a la Zona de l’Embut (filtre verd gestionat per Aquambiente), on posarem en pràctica els coneixements adquirits.

A més com a novetat d’aquest any, diumenge realitzarà una sortida exclusiva amb només 12 places, d’introducció a materials i mètodes de gravació de sons de la natura (ocells i altres bestioles). La marca Olympus prestarà material d’enregistrament i l’Eloïsa aportarà els seus vastos coneixements per introduir-se en el fascinant món de l’enregistrament de sons. La sessió finalitzarà amb una sessió d’aula on tots els participants posaran en comú les seves gravacions i els coneixements adquirits. Aneu amb compte que pot ser mol addictiu!

Author: Ricard Losarcos