AIGUAMOLLS DE DEPURACIÓ

Categories: noticia_home,noticies2019

L’Aiguamoll de l’Embut i l’Aiguamoll d’Illa de Mar  són dos aiguamolls de depuració del Delta de l’Ebre construïts per ACUAMED (Ministeri per a la Transició Ecològica) i gestionats per AQUAMBIENTE (grup SUEZ Spain) que han esdevingut, des de la seva formació, espais privilegiats per al refugi, alimentació i nidificació de un gran nombre d’aus aquàtiques. Destaca la formació de importants colònies de cria d’aus ardeids i capons reials, on s’ha pogut constatar la reproducció de més de 1.000 parelles (any 2018) de diferents espècies com el capó reial, el martinet blanc, l’esplugabous, el martinet ros, el martinet menut, el martinet de nit, el bernat pescaire, l’agró roig i l’agró.

Igualment, durant el pas migratori de tardor, els seus carrissars es converteixen en grans dormiders d’orenetes, i arriben a acollir fins a 15.000 exemplars de capo reial. Amb l’arribada de l’hivern funcionen com espais estratègics per al refugi  d’espècies com l’arpella comuna.

Així, aquests espais de recent formació estan participant activament en la preservació de la biodiversitat del conjunt del Delta de l’Ebre, a la vegada que contribueixen a la millora de la qualitat de l‘aigua que, procedent del cultiu de l’arròs, es abocada a les masses d’aigua naturals del Delta. Es tracta, dons, de clars exemples de infraestructura verda.

En la present edició del Delta Birding Festivalteniu la oportunitat de gaudir d’aquests aiguamolls a través de diverses activitats i visites guiades.

Author: Ricard Losarcos