AIGUAMOLLS DE DEPURACIÓ: L’AMAGATALL DE CENTENARS D’OCELLS

Categories: noticia_home,noticies2018

L’Aiguamoll de l’Embut i l’Aiguamoll d’Illa de Mar  són dos  aiguamolls de depuració del Delta de l’Ebre construïts per ACUAMED (Ministeri per a la Transició Ecològica) i gestionats per AQUAMBIENTE (grup SUEZ Spain) que han esdevingut, des de la seva formació, espais privilegiats per a la nidificació d’un gran nombre d’aus aquàtiques. A més d’ànecs, fotges, polles d’aigua, polles blaves, cabussons emplomallats i cabussets, destaca l’establiment als dos aiguamolls, de importants colònies de cria d’aus ardeids i capons reials, on s’ha pogut constatar la reproducció de desenes de parelles de martinet blanc, esplugabous, martinet ros, martinet menut, martinet de nit, bernat pescaire, agró roig, agró blanc i capó reial.

Igualment, destaca la colònia de fumarells carablancs que cada any s’estableix a l’aiguamoll d’Illa de Mar, on s’han arribat a comptabilitzat més de 500 exemplars.

Així, aquests espais de recent formació estan participant activament en la preservació de la biodiversitat del conjunt del Delta de l’Ebre, a la vegada que contribueixen a la millora de la qualitat de l‘aigua que, procedent del cultiu de l’arròs, es abocada a les masses d’aigua naturals del Delta. Es tracta, dons, de clars exemples de infraestructura verda.

Al #dbf2018 teniu la oportunitat de gaudir d’aquests aiguamolls a través de diverses activitats: el dissabte a la tarda amb l’activitat gratuïta “El sons de la natura al capvespre”, el diumenge al matí “Natura a l’orella” i el diumenge a la tarda, una de les sortides del “Delta Hot Spots”.

Author: Ricard Losarcos