75 DIES A LA SELVA PER 1000 OCELLS

Categories: noticia_home,noticies2019

Els humans som així. Ens agraden els reptes, batre rècords i posar-nos fites difícils d’assolir. Si no fos per això possiblement encara seríem micos que mengen fruits dels arbres. Eugeni Capella i Miquel Bonet ho saben bé. Es van marcar la fita de veure 1.000 espècies d’ocells en 75 dies a Ecuador.

És aquest un país amb gran biodiversitat -perquè us feu una idea, a Europa Occidental tenim unes 450 espècies regulars- i, per tant, dona molt de si. Però això no vol dir que puguis localitzar tot aquest aviram com si res. Selves impenetrables, cims de 4.000 metres, socarrals, boscos de muntanya i l’anomenat bosc de boira produeixen una biodiversitat extraordinària però en un terreny de difícil accés i unes condicions dures.

Van necessitar un any de planificació acuradíssima i van haver de controlar, dia a dia, quin era el seu ritme d’assoliment de l’objectiu per no quedar-se enrere inadvertidament. Però gràcies a la seva tenacitat i capacitat d’organització van aconseguir observar i fotografiar moltes espècies d’ocells extraordinàriament difícils de trobar.

En la seva xerrada al DBF tindrem l’oportunitat de conèixer els detalls d’aquesta expedició i veure fotografies impressionats d’ocells, fauna i paisatges d’un país que és una destinació ornitològica de primer ordre.

Author: Ricard Losarcos