4000 HECTÀREES PER L’ÀLIGA CUABARRADA

Categories: noticia_home,noticies2019

13 acords de custòdia que cobreixen 4.000 hectàrees podran donar esperança per aquest rapinyaire en situació delicada a Catalunya. Amb accions de seguiment, protecció de zones de cria, regulació d’activitats i altres actuacions, incloent-hi la millora dels hàbitats en zones d’alimentació, s’intentaran recuperar les poblacions de l’espècie.

En els últims anys s’han perdut molts territoris a Tarragona, més d’una quarta part d’ells, i la mortalitat adulta arriba al 15% anual, molt superior a la de poblacions sanes.  Actualment, la població reproductora és de 78 parelles a tot Catalunya, 55 a Tarragona, cosa que confirma una certa recuperació després del declivi dels anys 90 però els valors de la taxa de reproducció són inferiors als necessaris per mantenir la població. Aquesta realitat obeeix principalment a pertorbacions humanes, cada vegada més freqüents com a conseqüència de l’increment de les activitats a l’aire lliure.

En un pla que contempla tota la multitud de factors que afecten aquest rapinyaire d’ambients mediterranis, el Grup d’Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans (GEPEC) ens explicarà el problema però, sobretot, per on ha de venir la solució.

A més a més, durant el festival, els més petits de la casa podran fer el taller “Moixonegem?” en el que per mitjà de 6 jocs diferents aprendran a identificar ocells.

Author: Ricard Losarcos