EL PARATGE DE VILACOTO – visita a Vilacoto amb Sergi Sales
Activitat que consisteix en una sortida guiada per la Fundació Plegadis a l’espai de Vilacoto, una gran llacuna gestionada exclusivament amb finalitats cinegètiques, tancada al públic, i que per tant, no és accessible als ornitòlegs. Ara, amb aquestes sortides guiades podreu descobrir aquest espai amagat del qual molts visitants del Delta no n’han sentit parlar mai. És un dels pocs llocs de reproducció al Delta del repicatalons de la subespècie ibèrica, o picampall, com es coneix localment.

 

PATROCINAT PER

UN PARADÍS SECRET AL DELTA – visita a l’Alfacada amb Mariano Cebolla
Aquesta llacuna és de les menys conegudes del Delta per ser una reserva natural. La Fundació ha adequat itineraris i aguaits per poder visitar-la de forma controlada. Durant el Festival s’organitzen visites especials per conèixer aquesta joia del Delta acompanyats d’un guia fotògraf de luxe Mariano Cebolla. Inclou sessió d’anellament científic a càrrec de Pere Josa.

PATROCINAT PERELS SONS AMAGATS DEL DELTA – Sortida d’introducció a materials i mètodes de gravació de sons de la natura amb Eloïsa Matheu
Activitat que consisteix en un taller pràctic per aprendre tècniques de gravació de sons amb Eloïsa Matheu. Hi haurà gravadores, micròfons i altre material per tal que els participants puguin provar aquests dispositius en condicions reals. Es gravaran sons “amagats” dintre del canyissar, herbassars i qualsevol altre racó imaginable, incloent-hi sota l’aigua amb l’ús de gravadores subaquàtiques. I no us preocupeu, no hi ha cap so que es pugui amagar a les gravadores d’Eloïsa Matheu. Olympus deixarà material d’enregistrament (petites gravadores, micròfons,…) als afortunats per a que feu les gravacions dels cants dels vostres ocells i d’altres bestioles deltaiques.

 

 

RASTREJANT EL DELTA – Sortida d’introducció per a detectar rastres d’animals a la natura amb Luisa Abenza
Activitat que consisteix en una sortida pràctica per a detectar rastres d’animals a la natura, identificar plomes d’ocells i descobrir multitud de secrets que la natura ens amaga davant mateix nostre, amb l’experta rastrejadora Luisa Abenza, autora de “Aves que dejan Huella”.

 

 

PATROCINAT PER

 

GREEN BIRDING – Passejada ornitològica pel Delta en bicicletes elèctriques amb Gary Prescott i Ponç Feliu
Activitat que consisteix en un recorregut circular d’uns 17 km en bicicleta elèctrica al voltant de la llacuna de la Tancada aprofitant tots els miradors i punts estratègics per a l’observació d’aus, la visita  dels aiguamolls de depuració de l’Embut ens permetran observar un racó únic, i tot això en bicicleta elèctrica que ens permetrà cobrir tot el recorregut sense cansar-nos. Dos guies Ponç Feliu i Gary Prescott us explicaran les peculiaritats de tota la fauna i flora que anirem trobant durant el camí. 

 

 

PATROCINAT PER

DELTA HOT SPOTS – Sortides amb reconeguts ornitòlegs
Activitat de cloenda del festival que consisteix en una sortida guiada a un indret singular del delta. Sis sortides el diumenge tarda per gaudir de sis racons del Delta: El Violí, el Goleró, l’Embut, la Barra del Trabucador, el Bosc de la Comandanta i la zona de Rasquera/El Perelló. Però no anireu sols, estareu acompanyats per representants dels equips ornitològics més famosos que tenim i que han participat en multitud de maratons ornitològiques arreu del món. Així decideix a quin equip t’apuntes:

  • L’Embut, de la mà de dos guies experts com són el José Luis Copete i Ferran López (Zeiss Reservoir Birds).
  • El Violí, de la mà d’un expert guia com és el Ricard Gutiérrez (RareBirdsSpain – Swarovski Optik).
  • El Goleró, de la mà d’un expert guia local, gran coneixedor de la zona, com és Manolo Sánchez (Leica).
  • La Barra del Trabucador, de la mà d’uns experts guies com són l’Eugeni Capella i el Miquel Bonet (GPO)
  • El Bosc de la Comandanta de la mà dels guies experts en el Delta, Roser Soler i Josep Tantull.
  • El Perelló – Rasquera, de la mà d’un expert guia com és el Pere Josa (Picampall) caminant una hora per un terreny de mitja montanya (portar roba i calçat adequat), observarem espècies singulars com el còlit negre, la merla roquera, la àguila cuabarrada, la cogullada fosca, el pardal roquer,…