CONFERÈNCIES, PRESENTACIONS, ENTREVISTES, …
 • Tim Birkhead (UK) – Farà una xerrada sobre la temàtica del seu últim llibre, el procés de generació d’un ou, des de la seva fertilització a la capa de “pintura” final i de totes les implicacions que tenen les característiques d’un ou d’ocell. El professor Birkhead és capaç d’explicar aquest procés de forma amena i interessant. També signarà llibres i participarà a l’Àgora en una tertúlia sobre la història de l’ornitologia, un altre dels seus temes preferits, juntament amb Xavier Ferrer, que ha fet recerca sobre els ornitòlegs pioners.
 • Magnus Robb (UK) – En la seva segona visita al festival, Robb tornarà a parlar de la seva especialitat, la gravació de sons, però ara sobre les gravacions de reclams d’ocells migrants nocturns. Aquesta àrea emergent està proporcionant molta informació sobre el comportament migratori dels ocells i ens ha fet descobrir nous reclams desconeguts. També conduirà una sortida nocturna a fer gravacions.
 • Nina O’Hanlon (UK) – Aquesta especialista en ecologia d’ocells marins ha estat testimoni del problema dels plàstics als mar en tots els racons del món. Impactada per la magnitud del problema, O’Hanlon està estudiant l’impacte de les deixalles de plàstic en ocells marins des d’una perspectiva analítica però també encaminada a resoldre el problema.
 • Christoph Meier (Suïssa) – Investigador de l’Institut Suís d’Ornitologia, ens mostrarà els resultats dels treballs sobre l’ecologia de la migració dels ballesters en el seu periple anual d’Europa a Àfrica. Amb l’ús de geolocalitzadors, Meier i col·laboradors, han resolt enigmes i suposicions sobre aquests ocells, dels quals en sabem molt poc a partir del moment que deixen el nostre continent.
 • Jaume Sañé (Catalunya) – Conegut com a comunicador i divulgador, especialment pel seu recent programa de TV3, “Natura Sàvia”, Sañé és també un gran viatger que coneix la fauna de bona part del món. Sota el títol, “És veritat que la natura és sàvia?”, ens parlarà del comportament de la fauna exòtica, especialment d’Uganda.
 • Arnau Bonan (Catalunya) – Editor a Lynx Edicions, ha treballat en un bon nombre de guies de camp d’ocells de diferents indrets del món. Ens parlarà de la seva feina de coordinació i revisió de la feina de dibuixants, autors de textos, actualització de taxonomia, revisió de vídeos i sons online i de molts aspectes sorprenents de la confecció d’una guia que no es veuen des de fora.
 • Eduard Durany i Sergi Garcia (Catalunya) – L’experiència d’Eduard Durany en l’establiment del falcó pelegrí a la ciutat de Barcelona i la de natura urbana de Sergi Garcia, es combinaran per explicar el que és un exemple de cas d’èxit: la reintroducció del falcó pelegrí a Barcelona, que després de 20 anys ja s’ha convertit en un ocell més de la ciutat.
 • Uca Díaz  (Canàries) – Lechuzas Pajareras – Women Birders Group és un grup de dones ornitòlogues que afronta l’afició a l’ornitologia des de l’òptica de la dona. Uca Díaz i les seves col·laboradores ens explicaran per què, malgrat que vivim en una societat cada vegada més igualitària, encara és necessari promocionar l’ornitologia en femení.
 • Gary Prescott (UK) i Ponç Feliu (Catalunya) – Prescott arribarà al DBF havent utilitzat només transport públic i la seva bicicleta des de la seva Anglaterra natal i tornarà de la mateixa manera i Ponç Feliu ens explicarà què se sent passant-se un any fent un Big Year verd. Tots dos estan compromesos amb l’ornitologia verda, és a dir, el Green Birding, una opció que cada vegada contemplen més birders.
 • Eugeni Capella i Miquel Bonet (Catalunya) – Dos ornitòlegs catalans es van marcar l’objectiu d’observar 1.000 espècies d’ocells en 75 dies. Van a anar Ecuador i no van parar fins que van assolir el seu objectiu, que, per molta biodiversitat que hi hagi en aquest país, no ho van tenir fàcil. En absolut.
 • Lassi Rautiainen (Finlàndia) – Aquest fotògraf finès i amant de la natura ha passat molts anys defensant els llops, ossos i goluts, educant el públic amb les seves fotografies, articles, llibres i conferències. Ha lluitat per erradicar mites i mostrar la increïble bellesa dels grans carnívors de Finlàndia. Les seves fotografies i les seves experiències són, senzillament, impressionants.
 • Jordi Palau (Catalunya) – Director tècnic de la Reserva Nacional de Caça de Boumort, és un especialista en el que es coneix com a rewilding, que se’ns presenta com un enfoc novedós a la renaturalització d’espais que trenca conceptes i va més enllà de mantenir allò que hem conegut o retornar els espais als estats naturals que creiem que són els que tocaria. I, com podem aplicar aquest concepte a la poblada i industrialitzada Catalunya?
 • Eduardo Soler i María Clara Díaz (Colòmbia) – Amb els festivals d’aus del Tolima i del Risaralda, Colòmbia, i les seves activitats de turisme ornitològic aquests dos ponents han adquirit experiència en l’establiment d’una relació entre turisme ornitològic, ciència i conservació. Soler, fundador de Limonium, i  Díaz, especialista en ecologia de fauna salvatge, ens explicaran quina és la fórmula per fer que aquesta combinació sigui profitosa per al visitant, la ciència i la fauna, exemplificant-ho amb el cas dels lloros altoandins, en greu risc d’extinció.

Com és habitual, en altres sales es faran més conferències, presentacions de novetats editorials, nous productes o serveis dels expositors.

Aquest any seguim amb l’Àgora, un espai informal per gaudir dels convidats des d’un altre punt de vista amb entrevistes disteses i buscant les anècdotes i les històries singulars que normalment no solen estar en les ponències principals però que moltes vegades són tan interessants com aquestes.

I no et perdis, el dissabte a les 11 hores a la Carpa 3, la presentació dels projectes de conservació que opten a endur-se els beneficis del Festival. Cada entitat seleccionada farà la seva presentació. Recorda que aquest any TU TRIES. Consulta el detall dels projectes seleccionats AQUÍ

ON ES FA? QUAN? PREU PATROCINAT PER
Plànol Carpa 1 Horaris

Carpa 2 Horaris Àgora Horaris

Durant tot el Festival Inclòs amb l’entrada    020-logo-infosaLogo swarovski optik