20 ANYS DE LA REINTRODUCCIÓ DEL FALCÓ PELEGRÍ A BARCELONA A TRAVÉS DE LES FOTOGRAFIES D’ORIOL ALAMANY

Categories: noticia_home,noticies2019

A la conferència sobre els falcons urbans de Barcelona que ens oferiran l’Eduard Durany i Sergi Garcia de la fundació Galanthus, tindrem l’oportuni
tat de veure la presentació del fotògraf professional, Oriol Alamany .

Aquesta és un recull de les fotografies (i algun vídeo) sobre el projecte de reintroducció del falcó pelegrí a la ciutat de Barcelona i entorn, al llarg dels seus vint anys d’història. Ja des de l’any inicial del projecte, al 1999, Oriol Alamany va acompanyar alguns dies a l’equip que va realitzar els primers “Hackings”. Després, gairebé cada any ha anat documentant la seva feina per anar realitzant un reportatge sobre la vida dels falcons a la ciutat que properament quedarà reflectit en un llibre.

Els primers anys eren fotografies més documentals, que varen servir per a divulgar la tasca realitzada amb el laboriós projecte a tota mena de publicacions. Però des de fa un temps ha posat l’èmfasi en la part més estètica de les fotografies, combinant la imatge dels falcons salvatges vivint entre els edificis de la ciutat, alguns d’ells tan emblemàtics com el temple de la Sagrada Família de Salvador Gaudí, l’antiga central Tèrmica del Besòs, les sitges de cereals del Port de Barcelona, o els gratacels de Toyo Ito a Fira Barcelona.

Author: Ricard Losarcos