MARATONS, BIG YEARS I ALTRES FORMES DE BIRDING ACTIU

Categories: noticia_home,noticies2015

El birding és adrenalínic o relaxant? Tu tries. Pots prendre’t l’afició a l’ornitologia com una afició tranquil·la i contemplativa, per gaudir del paisatge i les sensacions amb les que ens obsequia la natura però també pot significar corredisses per observar una raresa, conduir centenars de kms només per veure un ocell o passar 24 hores sense dormir per observar el màxim nombre d’espècies d’ocells en un dia.

D’això, d’aquesta segona aproximació al birding, és del què parlaran Aleix Aleix ponçComas i Ponç Feliu al DBF. Membres del Tramuntana Birding Team, reconegut equip guanyador de diverses maratons, Aleix i Ponç són dos birders obsessius que dediquen la seva vida a aquesta afició amb plena passió. Han participat en maratons a Catalunya i Espanya però també a diferents llocs del món, entre elles la famosa World Series of Birding de Cape May, una marató cooperativa amb dotzenes d’equips d’allò més divers.

Ponç ha dut a terme un EcoBigYear, en el que s’ha recorregut tot Catalunya en bicicleta i a peu per observar el màxim nombre d’espècies d’ocells en un any. Aquesta és una tasca extenuant que li ha comportat recórrer milers de kms des dels cims del Pirineu fins al Delta de l’Ebre. No cal dir que està en excel·lent forma física!

Però, a més, els nostres convidats també contribueixen als projectes de ciència ciutadana, col·laboren en censos i participen en tot allò que també pugui ajudar altres a gaudir de l’ornitologia.

Author: canvis