DONACIÓ ECONÒMICA PEL NOU ATLAS DELS OCELLS NIDIFICANTS DE CATALUNYA

Categories: noticia_home,noticies2015

 

Atlas ocellsCada any, el Delta Birding Festival intenta destinar el benefici econòmic de les entrades al festival a un projecte de conservació o investigació. L’any passat es van poder destinar 4.000€ per fer seguiment de poblacions d’ocells a l’Alfacada i voltants. Aquest any, el beneficiari d’aquests ingressos serà el projecte de l’ICO que recollirà la distribució i estat de les poblacions d’ocells a Catalunya en el màxim detall: el Nou Atlas dels Ocells Nidificants de Catalunya.

L’ICO és una institució reconeguda a nivell internacional pel seu alt nivell tècnic en el monitoratge d’ocells. Tan és així que, malgrat no ser una organització estatal, ha dissenyat la metodologia científica de l’Atles dels Ocells d’Europa i coordina bona  part del seu treball de camp.

L’Atles es portarà a terme amb el treball de centenars de voluntaris que pentinaran el territori català a la recerca de totes les espècies d’ocells existents de les 385 quadrícules de 10×10 Kms en les que es divideix el país. S’utilitzarà, a més, la informació aportada pels col·laboradors d’Ornitho per construir mapes d’alta precisió, en un intent de fer un altre Atles de referència per aquest tipus de projectes, tal i com han estat els anteriors Atles d’Ocells de Catalunya.

Malgrat el treball voluntari, la coordinació i difusió d’un atles té un cost molt elevat que l’aportació econòmica del DBF ajudarà a cobrir de bon grat.

 

Author: canvis