“BIRDERS: EL EFECTO CENTRAL PARK”: UN DOCUMENTAL IMPRESCINDIBLE

Categories: noticia_home,noticies2015

El Central Park de Nova York és una immensa illa verda en un mar encara més immens de ciment. La ciutat dels gratacels, però, es troba en una ruta migratòria de primer ordre a la costa est dels EEUU i desenes de milions d’ocells la sobrevolen cada primavera i tardor en els seus desplaçaments entre Nord-Amèrica i les zones tropicals del sud.

Notícia PelículaAixò provoca una autèntica invasió d’ocells, especialment durant els mesos de primavera, quan els petits ocells migradors troben aquest oasi per descansar i repostar en el seu extenuant viatge. Són els equivalents als nostres tallarols, mosquiters i boscarles, que al continent americà són ocells envejablement vistosos, acolorits i lluents. Però “Birders: el Efecto Central Park” parla més en els ocellaires que en els ocells, en un seguit de retrats de personatges que pardalegen per Central Park, aficionats o professionals, joves o vells, famosos o no, però sempre interessants. Hi surten escriptors de best-sellers “enganxats” al birding, com Jonathan Rosen i Jonathan Franzen, guies apassionats com la carismàtica Starr Saphir, que amb un càncer terminal de mama porta grups a pardalejar 4 cops per setmana durant la primavera, birders que t’encomanen la seva passió com Chris Cooper, preocupat sobre com explicar la seva afició al birding als seus amics no-birders o Anya Auerbach, una joveníssima ornitòloga de 15 anys que intenta que el birding sigui “cool”.

El documental, d’una hora de duració, es projectarà el divendres 19 a Amposta a les 21:30 hores (no en les instal·lacions del festival) i l’assistència estarà oberta també al públic general. El lloc serà el Museu de les Terres de l’Ebre a Amposta. Senzillament, no us el podeu perdre!

Trailer

Author: canvis